Nivvt Cursus

Terug naar cursusoverzicht
Titel
Nieuwe perspectieven in de orthodontie met skeletale verankering
Erkenningsnummer
22010486


Accrediteringseenheden
20
Deelgebied(en)
5
Aard
Hoorcollege
Docent
SCHREURS Arnaud
Datum
15-09-2022
Duur
0,5 dag
Onthaal
13:00
Start
Einde
Plaats
Hotel NH Brugge
Leden
175 €
Niet-leden
350 €
Maximum aantal
30
Aandacht
Inhoud
Het tot stand brengen van voldoende verankering tijdens een orthodontische behandeling is altijd een uitdaging. Moeilijkheden kunnen veroorzaakt worden door de beperkingen van de beschikbare apparatuur en de vaak moeizame coöperatie van de patiënt.
Introductie van diverse technieken om de reactiekrachten op botniveau op te vangen bieden echter tal van nieuwe mogelijkheden.
De evolutie begon met het gebruik van normale dentale implantaten als verankering. Deze werden snel gevolgd door specifieke ontwerpen voor de orthodontische behandeling, zoals retromolare implantaten, palatale implantaten en onplants.
Momenteel wordt er vooral gebruik gemaakt van speciale miniscrews en orthodontische botankers. Het plaatsen van deze TAD’s (temporary anchorage divices) vergen een kleine chirurgische interventie die meestal door de orthodontist zelf wordt uitgevoerd of waarvoor de patiënt ook naar de MKA chirurg of de parodontoloog kan worden doorverwezen.
Aan de hand van klinische voorbeelden uit de eigen praktijk, zullen de verschillende indicaties voor miniscrews aangetoond worden. Ook wordt er dieper ingegaan op de nieuwe ontwikkelingen van klasse II en Klasse III behandelingen met behulp van TAD’s bij de groeiende en de volwassen patiënt.
Deze lezing geeft aan de practicus een inzicht in de mogelijkheden van de innovatieve biomechanische principes die kunnen worden ingezet in de orthodontische behandeling van hun patiënten.

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven voor deze cursus. Klik hier om je in te loggen.