Nivvt Cursus

Terug naar cursusoverzicht
Titel
Urgentietandheelkunde anno 2022
Erkenningsnummer
22010664
22010665

Accrediteringseenheden
10
10
Deelgebied(en)
0
4
Aard
Hoorcollege
Docent
DE MOOR Roeland
Datum
20-10-2022
Duur
0,5 dag
Onthaal
8:30
Start
Einde
Plaats
Hotel NH Brugge
Leden
175 €
Niet-leden
350 €
Maximum aantal
32
Aandacht
Inhoud
URGENTIETANDHEELKUNDE ANNO 2022

Patiënten confronteren ons te pas en onpas met een acute klacht en willen ons zo snel mogelijk zien om het probleem opgelost te zien. Niet alle klachten verplichten ons tot een snelle interventie, toch zijn er principes die we niet in de wind moeten slaan , willen we niet in conflict met de Overheid (PGC)komen met betrekking tot onze huidige wachtdienstregeling en het principe van de continuïteit van zorgen.
- Wat is dringende zorg en noodzakelijke zorg ? Wat bij kinderen ? Wat tijdens een pandemie ? Speel hier een ethische en deontologische code bij de urgentie afweging ?
- Hoe doe je goede triage op afstand bv met het nieuwe tele-consultnummer ?
- Welke “noodgevallen” mag men weigeren ? Wat als taal een probleem is om een goede medische anamnese te verkrijgen bij bv een extractie ? Wat met loskomende implantaatstructuren zonder bekende gegevens ?
- Welke urgentiebehandelprotocollen zijn bij het acuut behandelen van een traumatisch impact nodig ?
- Welke medicamenteuze behandelschema’s zijn anno 2021 op hun plaats in de urgentietandheelkunde en welk belang heeft de algemene gezondheidstoestand van het patiënt hierop ?
- Nog te dikwijls beperkt een interventie tijdens de wachtdienst zich tot het voorschrijven van antibiotica en pijnstillers , vaak nog uit tijdsgebrek !. Welke differenticaal diagnose moet de endodontische noodbehandeling als de goede-huisvader behandeling zien tijdens onze wachtdienstbeurtrol ?
- Het belang van het wachtdienstverslag aan de collega en welke elementen horen hier zeker bij ?

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven voor deze cursus. Klik hier om je in te loggen.