Nivvt Cursus

Terug naar cursusoverzicht
Titel
Tweedaagse cursus: Een resultaatgericht praktijkmanagement voor tandartsen/parodontologen/orthodontisten”
Erkenningsnummer
22010115
Accrediteringseenheden
80
Deelgebied(en)
2
Aard
Hoorcollege
Docent
POELAERT Ludo
Datum
08-09-2022
09-09-2022
Duur
0,75 dag
Onthaal
8:30
8:30
Plaats
Hotel NH Brugge
Leden
650 €
Niet-leden
1300 €
Maximum aantal
25
Aandacht
Inhoud
Een resultaatgericht praktijkmanagement

De zorg van morgen zal helemaal anders zijn dan deze van vandaag! Onze maatschappij digitaliseert aan een snel tempo en de millennial wil het allemaal nu, onmiddellijk. De patiëntenbeleving zal anders moeten en we zullen als tandarts/parodotoloog/orthodontist, hierop proactief moeten inspelen.
Gedurende onze opleiding leerden we als tandarts/parodotoloog/orthodontist zeer vele en absoluut noodzakelijke technische materie en hierdoor zijn we ook prima tandarts/parodotoloog/orthodontist geworden.
Dagelijks hebben we evenwel allemaal te maken met zaken die we minder meekregen gedurende onze basisopleiding: communicatie naar de patiënt, samenwerken en communiceren met collega’s tandartsen/parodotologen/orthodontisten zowel binnen als buiten onze praktijk, het neerzetten van ons merk, het effectief opbouwen van duurzame en positieve relaties met dokters, het financiële luik van onze praktijk beheren en het duurzaam doen groeien van onze praktijk.
Heb je net als vele andere tandarts/parodotoloog/orthodontist het gevoel dat je vandaag niet het maximum uit je praktijk haalt? Wil je meer inzetten op nog betere zorg- en dienstverlening voor je patiënten? Wil jij een stimulerende omgeving scheppen waarin je collega’s zich kunnen ontwikkelen zonder jezelf daarbij te vergeten? Wellicht wil jij ook evolueren naar een resultaatgericht ondernemer in de zorg?
Om jou als tandarts/parodotoloog/orthodontist nog succesvoller te maken, organiseert NiVVT dan ook een tweedaags seminarie met als thema: maak van je huidige uitstekende zorg een nog meer professionele, aantrekkelijke en rendabele dienst. Je leert er hoe jouw praktijk op te tillen naar een hoger niveau van dienstverlening en dat op een nog meer rendabele manier.
NiVVT is erin geslaagd om de topcoach Ludo Poelaert binnen te halen. Als geen ander weet hij tandarts/parodotoloog/orthodontist met een eigen praktijk naar een hoger niveau te tillen.

Het seminarie bestaat uit twee dagen:

Dag 1: 4/3/2022
9u – 10u30 : inleiding tot een nieuwe gezondsheidsvisie en gevolgen voor de praktijk
Pauze
10u45 – 12u30 : naar een werkend motivatiemodel.  Hoe effectief samenwerken, hoe inzicht verwerven in mijn patiënt en medewerker
Lunch
13u30 – 15u: het model verder uitgewerkt
Pauze
15u15 – 17u30 : praktijk/vraagstelling

Effectief communiceren met mijn collega tandarts/parodotoloog/orthodontist en administratieve medewerker(s)
Je hebt een goede en bloeiende praktijk die door jouw patiënten sterk gewaardeerd wordt. Toch wil je leren hoe men de patiënten beter beheert en hoe je duurzame relaties opbouwt met de doorverwijzende artsen in jouw regio. Dat begint met jezelf beter te leren kennen en jouw drijfveren in je leven te ontdekken.
Hoe krijg ik als praktijkhouder meer gedaan van mijn collega’s ? Op deze vragen krijg je antwoord gedurende deze tweedaagse. Je krijgt een concrete tool mee naar huis die je onmiddellijk kan gaan gebruiken.
Enkele topics die aan bod komen:
• Hoe geef ik aan mijn patiënt een unieke patiëntbeleving en hoe kan ik dat jaar na jaar blijven doen?
• Hoe blijf ik mijn collega’s motiveren en hoe krijg ik effectief zaken gedaan van mijn interne collega’s?
• Hoe kijkt een moderne tandarts/parodotoloog/orthodontist naar zijn patiënt/klant?
• Hoe kan ik duurzaam omgaan met telkens terecht veeleisende patiënten?
• Hoe krijg ik effectief iets gedaan van mijn collega binnen de praktijk en van de doorverwijzende arts?
• Hoe laat ik collega’s in de praktijk groeien en meteen ook verantwoordelijkheid nemen zoals ikzelf?
• Hoe vind je jouw persoonlijke balans tussen enerzijds “topzorg verlenen” en anderzijds “succesvol ondernemend zijn” en hoe verenig je beide doelstellingen in een patiëntgerichte, geloofwaardige ´en rendabele omgeving?
• Hoe voer ik een echt effectief gedeeld leiderschap in mijn praktijk


Dag 2: 5/3/2022
9u – 10u30 : het belang van organisatie/financiëel beheer
Pauze
10u45 – 12u30 : naar een werkend kosten/opbrengstenmodel
Lunch
13u30 – 15u: jezelf perfect leren organiseren
Pauze
15u15 – 17u30 : venootschapsstructuur/vraagstelling

De rentabiliteit van mijn praktijk monitoren
Hoe verhoog ik de rentabiliteit van mijn praktijk? Dat is een vraag die we ons als tandarts/parodotoloog/orthodontist wel al eens vaker stellen. Je kosten kennen, is een belangrijke factor om de rentabiliteit te meten. En voor velen onder ons is dat laatste een net iets moeilijker gegeven.
Ludo Poelaert geeft aan hoe je op een eenvoudige manier je kosten bijhoudt. Je zal ook leren hoe je opbrengsten (inkomsten) zorgvuldig te plannen. Je hoeft absoluut geen vrees te koesteren voor al dat financiële. Aan de hand van eenvoudige -bruikbare - tools leert Ludo jou hoe je samen met je boekhouder jouw financieel beheer optimaliseert
• Je krijgt een model mee naar huis dat jou toelaat meteen je kosten/inkomsten bij te houden. Hoe “voorzie” ik mijn kosten/uitgaven? Het model geeft onmiddellijk inzicht in jouw break-even-situatie en hoeveel je elke maand overhoudt
• Hoe kan ik beter omgaan en praten met mijn boekhouder? Hoe maak je van je boekhouder een bondgenoot?
• Welke vennootschapsvorm hou ik het best aan als tandarts/parodotoloog/orthodontist?
• Hoe leer ik mezelf beter plannen: je krijgt een concrete tool mee naar huis om dat dagelijks toe te passen
• De techniek van “getting things really done” wordt aangeleerd om op deze manier te komen tot een duurzame uitbouw van de praktijk. Hoe beheersen ipv geleefd worden.
Op het einde van elke dag is telkens gelegenheid voorzien om uitvoerig in te gaan op jouw concrete vragen.
Het seminarie is gericht naar zowel de individuele tandarts/parodotoloog/orthodontist als op de groepspraktijk.

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven voor deze cursus. Klik hier om je in te loggen.