Studieclub Noord-Oost-Brabant

Info activiteit

Terug naar overzicht
Titel
Update radiologie en radioprotectie anno 2022 (catering enkel voor full-members)
Erkenningsnummer
22011585
Accrediteringseenheden
10
Deelgebied(en)
3
Aard
Docent
BACHER Klaus
Datum
08-09-2022
Duur
1u30
Onthaal
19:30
Plaats
Gasthof ter Venne
Leden
0 €
Niet-leden
75 €
Maximum aantal
240
Aandacht
Inhoud
Het gebruik van X-stralen voor medische beeldvorming houdt een zeker gezondheidsrisico in. Een aangepast radioprotectiebeleid is dan ook aangewezen om deze risicos tot een absoluut minimum te beperken.
één van de belangrijke basisprincipes van de radioprotectie is de justificatie. Zo dient men bijvoorbeeld voor het gebruik van cone-beam CT de klinische voordelen af te wegen tegenover de typische patiëntdosis die een dergelijke acquisitie met zich meebrengt. De typische cone-beam CT doses zullen worden vergeleken met deze van andere modaliteiten gebruikt voor dentale radiologie (intra-orale radiografie, OPG, cephalometrie).
Naast justificatie, is optimalisatie cruciaal voor de radioprotectie van zowel patiënt als practicus. Zo dient het gebruikte rë¶ntgenapparaat niet alleen aan minimale kwaliteitsvoorwaarden te voldoen, maar moet het eveneens optimaal zijn ingesteld met betrekking tot een correcte balans tussen beeldkwaliteit en dosis. In deze voordracht wordt een overzicht gegeven van de recent gewijzigde wetgeving die in dat kader werd ontwikkeld.
OPGELET
Inschrijven voor deze activiteit is verplicht (mogelijk van 01/07/2022 tot 02/09/2022).

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven voor deze cursus. Klik hier om je in te loggen.