Studieclub Ge-Ni-Aal

Info activiteit

Terug naar overzicht
Titel
All-ceramic materials: The complete overview
Erkenningsnummer
22014841
Accrediteringseenheden
10
Deelgebied(en)
7
Aard
Studieclub
Docent
BEHAEGHEL Tom
Datum
12-09-2022
Duur
1u30
Onthaal
20:00
Plaats
De Looyerij
Leden
0 €
Niet-leden
75 €
Maximum aantal
100
Aandacht
Inhoud
De digitale wereld kent geen grenzen en ook binnen de tandheelkunde ontwikkelt deze zich aan een hoge snelheid.
Naast nieuwe technieken, zoals digitaal afdrukken of printen, worden er steeds nieuwere materialen op de markt gebracht.
Er wordt natuurlijk verwacht dat zowel tandarts en tandtechnici volledig op de hoogte blijven van deze nieuwe materialen maar dat blijkt niet zo eenvoudig. Het is logisch dat veel fabrikanten hun producten in een beter daglicht proberen te stellen, maar vaak wordt de waarheid hierbij geweld aangedaan.

Nochtans, de verkeerde keuze van het restoratief materiaal verlaagt de kwaliteit van het werkstuk en zorgt onherroepelijk voor problemen, stress en onbevredigent resultaat.
Daarom is het belangrijk dat men de eigenschappen van deze verschillende materialen kent opdat men, met vertrouwen, in iedere situatie, voor iedere patiënt het juiste materiaal kan kiezen.

Toen ongeveer 13jaar geleden zirkonium dioxide op de markt kwam, werden verschillende vragen gesteld omtrent het verschil met het toegekende “Procera” of het oude “VMK”
Daarom had ik besloten een voordracht samen te stellen, met de toen beschikbare informatie, om zowel tandartsen als tandtechnici, een duidelijk overzicht te bieden.
Deze voordracht heb ik, dankzij zijn accreditatie, aan tal van studieclubs gegeven en die werd met veel enthousiasme onthaalt.

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende materialen bij gekomen, dat men het bos door de bomen niet meer ziet. Daarom leek het mij zinvol deze voordracht te actualiseren en opnieuw aan de regionale studieclubs van het VVT aan te bieden.

Tijdens deze voordracht, wordt er een overzicht gegeven van alle materiaal classificaties (Bv. Lithiumdisilkaat, Hybride keramiek, Komposit, Zirkoniumdioxide,…) met de bedoeling een duidelijk beeld te scheppen, zonder alle commerciële argumenten. Zodat u op een neutrale manier te weten komt welke materialen interessant zijn kunnen voor uw praktijk.

De onderwerpen die aan bod komen zijn: 
- De verschillende materiaalgroepen
- De Indicaties & contra-indicaties
- De preparatieregels
- Het cementeren / Verkleven
- Klinische en wetenschappelijke studies
- Klinische Patiënten Cases
- Algemeen overzicht
OPGELET
Inschrijven voor deze activiteit is verplicht (mogelijk van 27/06/2022 tot 11/09/2022).

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven voor deze cursus. Klik hier om je in te loggen.