Studieclub Oostende

Info activiteit

Terug naar overzicht
Titel
AMSJI: een vrij nieuwe methode voor de totale prothetische rehabilitatie van de extreem atrofe bovenkaak (of onderkaak).
Erkenningsnummer
22017005
Accrediteringseenheden
10
Deelgebied(en)
6
Aard
Studieclub
Docent
DE NEEF Björn
Datum
10-11-2022
Duur
1u30
Onthaal
20:00
Plaats
Thermae Palace Hotel
Leden
0 €
Niet-leden
75 €
Maximum aantal
100
Aandacht
Inhoud
Het "Additively Manufactured Subperiosteal Jaw Implant" of kortweg œAMSJI is een vrij nieuwe methode voor de totale prothetische rehabilitatie van de extreem atrofe bovenkaak (of onderkaak).
Bij patiënten met voldoende kaakbot vormt het plaatsen van klassieke titanium implantaten geen probleem. Maar als de kaak verregaand geatrofiëerd is, is een sterke verankering van implantaten onmogelijk. Extreme atrofie van het kaakbot (Cawood & Howell Klasse V tot VIII) vereist een alternatieve oplossing. AMSJI biedt een elegant alternatief voor bottransplantatie of quad-zygoma-implantaten bij deze patiënten.
CADskills biedt een oplossing die voor elke patiënt individueel is ontworpen, te beginnen met een (CB)CT-scan van de kaak en de scanprothese in occlusie. De AMSJI wordt 3D geprint in biocompatibel titanium. Bovendien wordt een 3D geprinte tijdelijke vaste prothese bijgeleverd die altijd onmiddellijk geplaatst wordt. Er is dus steeds œimmediate loading (immediate prothetische belasting) mogelijk.
Biofunctionalisering voor optimale biocompatibiliteit en scaffolding verzekert secundaire fixatie, naast de primaire schroeffixatie. Schroeven worden geplaatst waar het bot van de beste kwaliteit is en niet zal resorberen, namelijk in de jukbeenberenbogen en het apertura piriformis kader.
Het generieke AMSJI-implantaat is topologisch geoptimaliseerd volgens vooraf gedefinieerde normen. Elk implantaat wordt individueel onderworpen aan Finite Element Analysis (FEA) om de sterkte van de AMSJI te verzekeren. Dit resulteert in de mogelijkheid om posts te verwijderen indien nodig, om infecties en peri-implantitis te slim af te zijn. De patiënt zal nooit eindigen in een situatie die erger is dan deze voor de implantatie.
De ingreep voor AMSJI plaatsing kan worden uitgevoerd onder algemene of lokale verdoving en duurt slechts 2 uur.
Vanaf twee maanden na de ingreep kan de tijdelijke vaste prothese vervangen worden door de definitieve suprastructuur. Deze kan vast of uitneembaar zijn. CADskills biedt een hybride brug, een dubbele structuur of een Dolder-bar met clips als definitieve prothetische oplossing aan.
Sinds september 2018 is Dr. Bjë¶rn De Neef met AMSJI begonnen. Sindsdien werden er meer dan 30 patiënten door hem behandeld. Hij zal zijn klinische ervaringen komen delen.

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven voor deze cursus. Klik hier om je in te loggen.