Studieclub Zuid-West-Vlaanderen

Info activiteit

Terug naar overzicht
Titel
Digitale Tandheelkunde
Erkenningsnummer
22023748


Accrediteringseenheden
10
Deelgebied(en)
7
Aard
Studieclub
Docent
WOUTER REYBROUCK
Datum
02-02-2023
Duur
1u30
Onthaal
19:30
Start
20.00 uur.
Einde
21:30:00
Plaats
Auditorium Notenhof, AZ Groeninge
Leden
0 €
Niet-leden
75 €
Maximum aantal
200
Aandacht
Inhoud
Al reeds 30 jaar geleden werden de eerste stappen in de digitale tandheelkunde gezet. Jarenlang bleef dit een niche binnen ons beroep. De laatste jaren is er een kentering opgetreden en komt de digitale tandheelkunde in een stroomverstelling.
De technologische vooruitgang is razendsnel gegaan en de digitale revolutie staat aan de deur van elke tandarts. De opkomst van steeds betere en snellere intra orale 3D scanners heeft er toe geleid dat steeds meer tandartsen de weg van de digitalisatie inslaan.
Welke intra-orale scanners zijn er op de markt? Wat zijn de voordelen en nadelen? Hoe werkt 3D printing en wat zijn de mogelijkheden?
Aan de hand van voorbeelden uit de dagelijkse praktijk worden antwoorden gegeven op al deze vragen.
De mogelijkheid om de CBCT beelden te combineren met intra-orale scans, planning software voor prothetiek, implantologie en orthodontie en uiteindelijk milling of 3D printing van boormallen, uitneembare prothese, suprastructuren op implantaten en individueel kroon en brugwerk op natuurlijke elementen. Integratie van al deze digitale technieken leidt meer en meer tot een CAD/CAM benadering van tandheelkundige behandelin

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven voor deze cursus. Klik hier om je in te loggen.