Studieclub Dendermonde

Info activiteit

Terug naar overzicht
Titel
Waarom we 2 oren hebben en slechts 1 mond.
Erkenningsnummer
22030952


Accrediteringseenheden
10
Deelgebied(en)
2
Aard
Studieclub
Docent
IMBO Frederik
Datum
21-09-2023
Duur
1u30
Onthaal
20:00
Start
20.30 uur.
Einde
22:00:00
Plaats
Hof Ter Velden
Leden
0 €
Niet-leden
75 €
Maximum aantal
40
Aandacht
Inhoud
‘ERROR’ - Dat zegt je computer wanneer je een verkeerd commando ingeeft. Terwijl je eigenlijk wil dat je computer reageert zoals jij dat bedoelt. Maar hoe doe je dat dan juist met de meest complexe computers van deze wereld: je medemensen? Misverstanden zijn de grootste oorzaak van spanningen. En die vermijd je best. Hoe? Door met iedereen in je omgeving efficiënter te communiceren. En daar helpen wij je graag bij!

We hebben 2 oren en slechts 1 mond. Akkoord? Daar is zelfs een goede reden voor: om twee keer zoveel te luisteren dan te spreken. Want door te luisteren, sta je open voor je gesprekspartner. Een goede luisteraar is daarom vaak goud waard. Natuurlijk vervul je niet altijd de rol van ontvanger. Toch ga je ook als zender best optimaal in dialoog met de ander. Uitdrukken wat je precies bedoelt en assertief zijn zonder agressief over te komen is een hele uitdaging.

Tijdens ‘Waarom we 2 oren hebben en slechts 1 mond’ krijg je een spiegel voorgehouden en ga je de confrontatie aan met je eigen communicatiestijl. De interactieve presentatie is een echte totaalervaring. De spreker houdt je een spiegel voor en gaat rechtstreeks in interactie met het publiek. Tussendoor voer je enkele korte oefeningen uit met je buurman of –vrouw. Het publiek krijgt eyeopeners en concrete tips mee dankzij een wervelende slideshow vol hilarische videofragmenten, pakkende citaten en treffende inzichten.


Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven voor deze cursus. Klik hier om je in te loggen.