Studieclub Dendermonde

Info activiteit

Terug naar overzicht
Titel
Beleggen als tandarts (GEEN ACCREDITERING MOGELIJK)
Erkenningsnummer



Accrediteringseenheden
Deelgebied(en)
Aard
Studieclub
Docent
DE BACKER Jo
Datum
11-05-2023
Duur
1u30
Onthaal
19:00
Start
19.30 uur.
Einde
21:00:00
Plaats
Hof Ter Velden
Leden
0 €
Niet-leden
75 €
Maximum aantal
40
Aandacht
Inhoud
Mag ik even een beetje van je tijd. Mijn naam is Jo De Backer, tandarts op rust sinds 2021. De meeste collega’s kennen me vanwege de lezingen en de cursussen die ik gegeven heb tijdens mijn actieve loopbaan over diverse onderwerpen zoals endodontologie, kroon-& brugwerk, implantologie, CADrestauraties (Cerec) en noem maar op. Tijdens mijn actieve loopbaan was het beleggen in diverse assets één van mijn interessepunten, een interesse die nu een passie is geworden en die me in de huidige economische situatie (Covid, recessie, oorlog in Oekraïne) geen windeieren heeft gelegd.
Meer en meer ben ik gaan beseffen dat we als tandarts of als vrije beroeper veel te weinig geïnformeerd worden wat je met je centen, waar je hard voor gewerkt hebt moet doen om in eerste
instantie kapitaalbehoud te bekomen maar in het betere geval kapitaal aangroei. Door de banken en vooral ook door de Private Bankers worden ons zaken voorgeschoteld waar de meesten zonder enig ander alternatief meestal op ingaan ten koste van de hoge premies die hiervoor betaald dienen te worden.
Om die reden heb ik een presentatie gemaakt voor vrije beroepers (tandartsen, artsen, dierenartsen, kinesisten, verplegers, optometristen, enz.) teneinde de toehoorders in te wijden in de meest interessante vormen van beleggen. Het gaat zowel over het passief beleggen (vastgoed, edele metalen, whisky,enz.) als over het zelf actief beleggen door middel van aandelen, opties en andere derivaten).
Wij hoeven als vrije beroeper niet akkoord te gaan met negatieve cijfers die Uw portefeuille heeft opgebracht vermits er andere methoden zijn die het mogelijk maken om ook in tijden van recessie positieve cijfers neer te zetten. Opbrengsten van 10% tot 15 % behoren tot ieders mogelijkheden mits men de juiste tools en de juiste strategieën gebruikt.
En daar gaat nu net deze presentatie over. Een overzicht van de verschillende beleggingsmogelijkheden voor zowel de actieve als passieve belegger met het aanreiken van de
hulpmiddelen die iedere belegger in staat stellen rendementen te maken van meer dan 10% of meer per jaar.

Deze lezing duurt ongeveer anderhalf uur en maakt gebruik van de audiovisuele middelen die men van mij gewoon was tijdens mijn actieve carrière, met andere woorden een power-point-presentatie vol van praktische tips om morgen zelf aan de slag te gaan.
Indien er interesse is om deze lezing te programmeren op studieclubs of een zuiver informatieve avond of dag, dan hoor ik het van U graag. Het staat U vrij dit bericht door te sturen naar mogelijks andere geïnteresseerden (voorzitters van andere studieclubs of verenigingen of mensen waarvan U denkt dat er interesse zou zijn voor dit onderwerp).
Zelf heb ik de indruk door de gesprekken die ik reeds voerde met tal van collega’s, dat dit onderwerp éénieders interesse wegdraagt, daar iedereen met hetzelfde probleem zit. Wat moet ik nu doen ik tijdens een recessie. Men kan zelf op zoek gaan door te lezen, Webinars te volgen, YouTube filmpjes te bekijken of andere initiatieven maar meestal gaat dit ten koste van tijd. En tijd is nu net iets wat zeer kostbaar is zowel voor een actieve vrije beroeper als een niet-actieve vrije beroeper.
OPGELET
Inschrijven voor deze activiteit is verplicht (mogelijk van 11/04/2023 tot 10/05/2023).

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven voor deze cursus. Klik hier om je in te loggen.