Studieclub West-Brabant

Info activiteit

Terug naar overzicht
Titel
Diepe cariës: behoud vitaliteit blijvend gebit en melkgebit (14 uur)
Erkenningsnummer
23003881


Accrediteringseenheden
10
Deelgebied(en)
4
Aard
Studieclub
Docent
VAN ACKER Jakob
Datum
21-09-2023
Duur
1u30
Onthaal
13:30
Start
14.00 uur.
Einde
15:30:00
Plaats
Dil'arte
Leden
0 €
Niet-leden
75 €
Maximum aantal
200
Aandacht
Inhoud
Een beter inzicht in het pathogenese model van cariës met de huidige inzichten in de ecologische plaque hypothese heeft in de laatste 15 jaar geleid tot nieuwe manieren om cariës te controleren.
Wanneer we diepe cariës willen behandelen, lijkt het noodzakelijk om de recente wetenschappelijke inzichten te relateren aan wat we zien in de mond van de patiënt en wat de patiënt ons te vertellen heeft. Gebaseerd op de klinische symptomen proberen we zo minimaal invasief en zo voorspelbaar mogelijk te werken, maar is wat we zien ook altijd zo gerelateerd aan de histologische werkelijkheid?
Wat zegt deze histologische realiteit ons? Waar moeten we van wakker liggen en waarvan niet?
In deze lezing gaan we dieper in op diagnostische metriek die onze behandelkeuze kan beïnvloeden en de verschillende behandelopties die we heden ten dage tot ons arsenaal kunnen rekenen. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan het klinisch gebruik van tricalciumsilicaatcementen en hun interactie met het pulpa-dentine complex. Aan de hand van de huidige evidentie wegen we onze
behandelopties af tegen onze primaire doelstelling: de therapeutische uitkomst en de levenskwaliteit van onze patiënten.
OPGELET
Inschrijven voor deze activiteit is verplicht (mogelijk van 22/06/2023 tot 20/09/2023).

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven voor deze cursus. Klik hier om je in te loggen.