Nivvt Cursus

Terug naar cursusoverzicht
Titel
Endo update
Erkenningsnummer
22010933
Accrediteringseenheden
40
Deelgebied(en)
4
Aard
Hoorcollege
Docent
STORME Diedrik
DE MEYER Stefanie
Datum
24-11-2022
Duur
0,75 dag
Onthaal
8:30
Plaats
Hotel NH Brugge
Leden
325 €
Niet-leden
650 €
Maximum aantal
20
Aandacht
Inhoud
Endo Update:
 
We verwelkomen u in het eerste deel van deze update over de wortelkanaalbehandeling met een blik op de hedendaagse technieken en materialen. De preparatietechnieken worden opgesplitst in continue roterend en reciprocerend. Hierbij beschrijven we de telkens de workflow en halen we voorbeelden aan van de meest courante systemen.
 
Nadien verleggen we de focus aan de preparatietechniek verbonden vultechnieken. Is warm vullen zoveel beter? En wat met die getaperde gutta’s die door de fabrikant meegeleverd worden met het vijlsysteem? Kunnen we terug single cone gaan vullen? En met welke sealer dan?
 
Na de middag gaan we de meer klinische toer op. We schetsen het volledige behandelprotocol van de ontzenuwing, lichten dit toe met voorbeelden en beeldmateriaal en geven u graag wat tips and tricks mee.
 
Deze dagcursus sluiten we af met de praktische benadering van verschillende cases. De befaamde DETI-score moet ons helpen om aan case-selectie te doen. Hoe gaan we hierbij te werk? Waar liggen de grenslijnen 1e-lijns, specialist of niet langer behandelbaar en te extraheren? Dit illustreren we aan de hand van klinische casussen die u ons trouwens zelf op voorhand kan bezorgen. Op een interactieve wijze bespreken we deze cases en trachten we een houvast aan te bieden in het benaderen, selecteren en inschatten ervan.Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven voor deze cursus. Klik hier om je in te loggen.