Studieclub Noord-Oost-Brabant

Info activiteit

Terug naar overzicht
Titel
Het communicatief, chirurgisch en theoretisch aspect van zachte weefsel chirurgie rond de eigen dentitie (catering enkel voor NOB Full members)
Erkenningsnummer
23003846


Accrediteringseenheden
10
Deelgebied(en)
6
Aard
Studieclub
Docent
DE MOYER Guillaume
Datum
08-06-2023
Duur
1u30
Onthaal
19:30
Start
20.00 uur.
Einde
21:30:00
Plaats
Gasthof ter Venne
Leden
0 €
Niet-leden
75 €
Maximum aantal
240
Aandacht
Inhoud
Defecten van de zachte weefsels komen frequent voor, zowel bij eigen dentitie, implantaten als edentate zones. Dit kan gevolgen hebben voor de reinigbaarheid en esthetiek en evenzeer op de lange-termijn overleving van de eigen dentitie, implantaten en eveneens de edentate zones. Evoluties binnen de parodontologie kunnen een oplossing bieden voor deze problematiek. Een eerste stap is in deze boeiende wereld is de eigen dentitie, primordiaal deze zo lang en zo goed mogelijk te behouden.
Tijdens deze voordracht wordt een overzicht gegeven van de verschillende zachte weefsel defecten (Miller klassificaties) rond de eigen dentitie en de klinische impact bij de patiënt aan de hand van casussen. De behandelmogelijkheden worden aangehaald alsook de impact van specifieke risicofactoren die het resultaat kunnen beïnvloeden zowel op korte als lange termijn. Wanneer en wie doorsturen naar de parodontoloog en of orthodontist is een belangrijke vraag voor de algemeen restauratieve tandarts en patiënt, dat met een duidelijk protocol zal worden beantwoord.
OPGELET
Inschrijven voor deze activiteit is verplicht (mogelijk van 09/05/2023 tot 03/06/2023).

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven voor deze cursus. Klik hier om je in te loggen.