Nivvt Cursus

Terug naar cursusoverzicht
Titel
Preventie van burn-out voor tandartsen
Erkenningsnummer
24003097


Accrediteringseenheden
40
Deelgebied(en)
2
Aard
Hoorcollege
Docent
SWINNEN Luc
Datum
06-06-2024
Duur
1 dag
Onthaal
8:30
Start
9.00 uur.
Einde
17:00:00
Plaats
Hotel SERWIR te Sint-Niklaas
Leden
325 €
Niet-leden
650 €
Maximum aantal
30
Aandacht
Inhoud
Waarom zijn de meest bevlogen en perfecte tandartsen bedreigd door Burn-out?
De spreker is Dr. L. Swinnen en schreef over de preventie en aanpak van stress en burn-out vier boek.. Er zijn veel mensen die buitengewoon willen zijn. Daarom werken ze zich in de prak, zijn ze perfectionistisch en willen ze iedereen behagen. Het zijn bevlogen, aangename mensen die echter gebukt gaan onder het werk en die steeds maar bezorgd zijn voor de anderen. We hebben dat fenomeen uitgebreid bestudeerd en zien een rechtstreeks verband met perfectionisme, faalangst en – veel erger – burn-out. En dat op alle leeftijden, zowel bij mannen als vrouwen.
Altijd maar vriendelijk zijn, dat is goed natuurlijk, dat siert je, maar ik zie ook daar meer en meer mensen met een burn-out en een bore-out.
In deze workshop gaan we na hoe we dan wel goed en bezorgd kunnen zijn op een gezonde manier.
De workshop zit vol praktische tips en een stappenplannen. Hoe kunnen we een burn-out voorkomen en toch buitengewoon vriendelijk zijn? Hoe gaan we ermee om?
VOORMIDDAG
Deel 1:
De meest recente gegevens over burn-out. Hoeveel mensen worden getroffen? Welke leeftijd? Wat kan men al doen aan de organisatie van de praktijk? Hoe kan men zijn energie sparen? Hoe herkent men dat men zijn energie verliest. Energie@Work als preventie.
Elke mens is uniek. Daarom moeten we daarvan vertrekken om energierovers en energieleveranciers te ontdekken. De rol van perfectionisme.
Het duivelse complot: perfectionisme, procrastinatie en nice people.
Deel 2:
Aanpak van een burn-out. Het tienstappenplan. Waar kunnen we bijkomende energie winnen. Beheers angst, woede en perfectionisme.
De rol van de sociale media in het ontstaan van een burn-out.

NAMIDDAG
Deel 3:
Wat bedoelen we met nice people. Verschil met gevoeligheid, empathie en hypersensitiviteit. Wat is daar nu mis mee. Waarom zien we deze mensen opbranden. We branden onze meest bevlogen en meest vriendelijke mensen op. Hoe kunnen we ons wapenen? Welke sociale druk ondervinden we?
Tips om met een persoonlijk at risk af te rekenen.

Deel 4:
Hoe kunnen we ons denken, onze emoties, gedrag en omgeving optimaliseren.
Cruciale communicatie en de technieken. Eindbalans en actieplan.

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven voor deze cursus. Klik hier om je in te loggen.