Nivvt Cursus

Terug naar cursusoverzicht
Titel
Rubberdam als start van een succesvolle endo- of conserverende behandeling
Erkenningsnummer
24003107


Accrediteringseenheden
20
Deelgebied(en)
4
Aard
Hoorcollege & workshop
Docent
AESAERT Guido
Datum
11-06-2024
Duur
0,5 dag
Onthaal
13:30
Start
14.00 uur.
Einde
17:30:00
Plaats
Radisson Blu Astrid Hotel
Leden
175 €
Niet-leden
350 €
Maximum aantal
20
Aandacht
Inhoud
Niet alleen in België, maar in alle landen is het plaatsen van rubberdam een handeling die niet altijd op veel enthousiasme wordt onthaalt; er zijn nochtans weinig redenen waarom rubberdam niet gebruikt zou moeten worden.

Het comfort voor de patiënt, het proper en aangenamer kunnen werken en voorkomen van inhalatieaccidenten (vooral bij endo), wat kan leiden tot ernstige complicaties voor de patiënt en onaangename medico- legale situaties voor de practicus, moeten voldoende zijn om elke tandarts ertoe te bewegen om de stap te zetten naar het routinematig gebruik van rubberdam.
 
De cursus, slechts een halve dag, is daartoe een aanzet: er zijn slechts twee hoofdtechnieken voor het plaatsen van een rubberdam en ook het materiaal is erg beperkt: met de keuze van een goed frame en een 4 tal basisklemmen, kan men in bijna 90% van de gevallen een rubberdam plaatsen op minder dan 1 minuut. De cursus biedt meer dan dit, want naast deze basistechnieken die u uitgebreid kunt oefenen op gipsmodellen, worden een reeks klinische situaties voorgesteld waarbij het plaatsen van rubberdam op het eerste zicht niet mogelijk is.
Mits wat creativiteit, kunnen we toch komen tot een goede en stabiele isolatie van het werkveld.Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven voor deze cursus. Klik hier om je in te loggen.