Nivvt Cursus

Terug naar cursusoverzicht
Titel
Tweedaagse cursus: Het financieel beheer van mijn praktijk beheersen om een nog betere patientenzorg te verzekeren
Erkenningsnummer
24009361


Accrediteringseenheden
80
Deelgebied(en)
2
Aard
Hoorcollege
Docent
POELAERT Ludo
Datum
17-10-2024
Duur
1 dag
Onthaal
8:30
Start
9.00 uur.
Einde
17:00:00
Plaats
Hotel Residence Stiemerheide te Genk
Leden
650 €
Niet-leden
1300 €
Maximum aantal
25
Aandacht
Inhoud
Het financieel beheer van mijn praktijk beheersen om een nog betere pati¨entenzorg te verzekeren
Van top zorgverstrekker naar zorg-ondernemer.
De zorg van morgen is anders dan wat wij als zorgverstrekker denken! Onze maatschappij digitaliseert aan een snel tempo en de millenial wil het allemaal nu, onmiddellijk. De pati¨entenbeleving zal absoluut anders worden. Jij als tandarts zal het alleen (of met je team) moeten klaren.
Heb je net als vele andere zorgverstrekkers het gevoel dat je vandaag niet het maximum uit je praktijk haalt? Wil je meer inzetten op nog betere zorg- en dienstverlening voor je pati¨enten? Wil jij
een stimulerende omgeving scheppen waarin je collega’s zich kunnen ontwikkelen zonder jezelf daarbij te vergeten? Wellicht wil jij ook evolueren naar een resultaatgericht ondernemer in de zorg?
Om jou als zorgverstrekker nog succesvoller te maken, organiseert het NiVVT dan ook een tweedaags seminarie met als thema: maak van je huidige uitstekende zorg een nog meer professionele, aantrekkelijke en pati¨entgerichte dienst. Je leert er hoe jouw praktijk op te tillen naar een hoger niveau van dienstverlening en dat op een nog meer rendabele manier.
NiVVT is erin geslaagd om de topcoach Ludo Poelaert binnen te halen. Als geen ander weet hij zorgverstrekkers met een eigen praktijk naar een hoger niveau te tillen.
Jullie hebben kunnen genieten van het zeer positief ervaren seminarie ”Een resultaatgericht praktijkmanagement voor tandartsen/parodotologen/orthodontisten”.

NiVVT organiseert op vraag van velen een nieuwe tweedaagse om tandartsen wijzer te maken in hun financieel beheer. Opnieuw zal Ludo Poelaert jullie meenemen in een wervelende tweedaagse en met ´e´en doel: jullie inleiden in financi¨en en op die manier via correcte honoraria betaalbare zorg te realiseren. Financi¨ele toegankelijkheid voor de pati¨ent is en blijft een belangrijke factor in het centraal stellen van de betaalbaarheid van de tandzorg.
Titel van de tweedaagse: ”Het financieel beheer van mijn praktijk beheersen om een nog betere en betaalbare pati¨entenzorg te verzekeren”
Ken ik mijn kosten? Dat is een vraag die we ons als zorgverstrekker wel al eens vaker stellen. Je kosten kennen, is een belangrijke factor in het beheer van jouw praktijk. Wie inzicht heeft in zijn financi¨en kan met meer “rust” en resultaatgerichtheid een hoger niveau van zorg aan de pati¨ent bieden. Financi¨en: een net iets moeilijker gegeven, vooral in het licht van een betere dienstverlening?
Ludo Poelaert geeft gedurende deze tweedaagse aan hoe je op een eenvoudige manier je kosten/opbrengsten bijhoudt en jouw budget beheert. Je hoeft absoluut geen vrees te koesteren voor al dat financiele. Wie vandaag pleinvrees heeft over financieel beheer, is op dit seminarie aan het juiste adres.
Aan de hand van eenvoudige - bruikbare - tools leert Ludo jou hoe je samen met je boekhouder jouw financieel beheer optimaliseert en aanpast aan de noden van de steeds meer eisende patient.
• Je krijgt een model mee naar huis dat jou toelaat meteen je kosten/inkomsten bij te houden. Het model geeft onmiddellijk inzicht in jouw break-even-situatie
• Je leert een balans en een resultatenrekening lezen
• Je leert belangrijke kengetallen (“key-performance-ratio’s”) te berekenen voor jouw praktijk
• Hoe kan ik beter omgaan en praten met mijn boekhouder?
• Welke vennootschapsvorm hou ik het best aan als tandarts?
• Zich associeren met andere tandartsen en specialisten? Hoe doe ik dat het best?
• Hoe leer ik mezelf beter plannen: je krijgt een concrete tool mee naar huis om dat dagelijks toe te passen. Dit laatste is key in het verhogen van de pati¨entbeleving
• Zich organiseren om de pati¨ent beter te dienen
Ludo Poelaert staat bekend om zijn heldere concreet toepasbare inzichten in de zorgwereld.
Als geen ander weet hij jou op te laden en geeft hij ijzersterke concepten mee die je meteen kan vastnemen en inzetten in jouw organisatie.

Ludo Poelaert coacht tal van bedrijfsleiders en zelfstandigen, ook in de medische wereld ´en in de tandartsenwereld. Zijn enthousiasmerende coaching-stijl is stilaan een begrip geworden. Wie iets bruikbaars wil leren over zichzelf en wie succesvol wil leren zaken doen in de zorgsector, zit bij deze man aan het juiste adres. Hij wordt in heel Europa gevraagd op congressen om te spreken over de “zorg” van de toekomst.
Hij kreeg de kans zich te vervolmaken aan de meest prestigieuze managementscholen zoals de Vlerick Business School, de London Business School en de Insead Business School.
Daar kwam hij o.a. in aanraking met de sociale psychologie en begreep onmiddellijk het belang ervan. De combinatie van succesvol business doen binnen een sociaal empathisch kader, maakt hem uniek. Hij vervulde achtereenvolgens belangrijke rollen bij Apple Computer, Adecco en BarryCallebaut. Ludo is verder ook professor aan de Ugent en doceert management in al zijn aspecten. Telkens geeft hij bijzonder veel aandacht voor de mens achter de business.


dag 1, voormiddag

Inleiding tot kostenmanagement om de praktijk te beheren.
De kosten van de praktijk kennen is een belangrijke managementactiviteit die we ons als zorgverstrekker wel al eens vaker durven uitstellen. Je kosten kennen, is een belangrijke factor in het beheer van jouw praktijk. Wie inzicht heeft in zijn kosten kan met meer “rust” en resultaatgerichtheid een hoger niveau van zorg aan de patient bieden.
In deze inleiding begrijpen we het verschil tussen uitgaven en kosten.
We leren het belang ervan in onze praktijk.

dag 1, namiddag

Een overzicht ontwikkelen over de parameters die onze zorg verbeteren.
Deze parameters zijn niet alleen kwalitatief maar zijn ook kwantitatief meetbaar.
Een model wordt aangesneden om kosten en opbrengsten te beheren. Dit brengt mee dat de tandarts zich volledig kan toeleggen op
de communicatie met en zorg voor de patient.
Dit model laat toe om kosten en opbrengsten eenvoudig te plannen en te meten.

dag 2, voormiddag

Praten met je boekhouder is 1 van de minder frequente taken van de tandarts.
Om rust in het hoofd te hebben, om evenwichtig met de patient bezig te blijven, moet ook hier aandacht aan besteed worden.

dag 2, namiddag

Welke vennootschapsvorm hou ik het best aan als tandarts?
Zich associeren met andere tandartsen en specialisten? Hoe doe ik dat het best?
Hoe leer ik mezelf beter plannen: je krijgt een concrete tool mee naar huis om dat dagelijks toe te passen. Dit laatste is key in het verhogen van de patientbeleving.
Je krijgt een tool aangeleerd om zich nog beter te organiseren en om de patient beter te dienen.

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven voor deze cursus. Klik hier om je in te loggen.