Studieclub Kempen

Info activiteit

Terug naar overzicht
Titel
KTC symposium
Erkenningsnummer
23031244
23031245
23031246
Accrediteringseenheden
20
10
10
Deelgebied(en)
6
7
6
Aard
Docent
MEYNS Joeri
VERVAEKE Stijn
VAN BREDA Walter
Datum
26-04-2024
Duur
6u30
Onthaal
8:30
Start
9.00 uur.
Einde
17:00:00
Plaats
Den Eyck
Leden
250 €
Niet-leden
475 €
Maximum aantal
150
Aandacht
Inhoud
AANDACHT: Indien u geen lid bent van de studieclub Kempen zal 150€ extra worden aangerekend.

9 tot 10.30 uur: Dynamic navigation in implantology using X-guide: Guiding the future or navigating complexity? (Joeri Meyns)

Zoals in elke chirurgische specialiteit, blijven nieuwe technologieën het spel in de orale en maxillofaciale chirurgie veranderen. In deze presentatie bespreken we dynamische navigatie in de implantologie, met de nadruk op het gebruik van het X-guide-systeem door Nobel Biocare. We zullen proberen een cruciale vraag te beantwoorden: is X-guide het baken dat ons leidt naar een toekomst van implantologieprecisie, of hebben we de taak om door het ingewikkelde landschap te navigeren dat het vertegenwoordigt?

We zullen het hebben over onze gebruikerservaring en proberen de voor- en nadelen van dit systeem weer te geven. We streven ernaar inzicht te geven in waar de ware waarde van X-guide ligt door niet alleen de potentiële voordelen, maar ook de beperkingen ervan aan het licht te brengen. Op deze manier krijgen we een uitgebreid inzicht in de uitdagingen die beoefenaars kunnen tegenkomen tijdens het gebruik ervan.

11 tot 12.30 uur : Immediaat implanteren: Is there no excuse to immediacy? (Stijn Vervaeke)

Immediaat implanteren na extractie wordt meer en meer toegepast. Voor sommige clinici is het zelfs de standaardbehandeling geworden. Het concept heeft uiteraard heel wat voordelen voor de patiënt door een onmiddellijk herstel van esthetiek en functie.
Maar de wetenschappelijke literatuur stelt ook duidelijk dat er risico’s aan deze behandelingen verbonden zijn.
Deze voordracht heeft als doel evidence-based inzicht te geven in de indicaties en beperkingen van dit behandelconcept. Verschillende workflows zullen besproken worden met speciale aandacht voor een esthetische behandeluitkomst.

13.30 tot 15 uur: Kroon en brugwerk: digitaal ideaal ? (Walter Van Breda)

In deze discipline heeft de digitalisatie zich de laatste jaren vooral afgespeeld in het tandtechnisch labo. Door de patiënt te digitaliseren kunnen we software loslaten op deze data en voorspelbare mooie werkstukken creëren. In deze voordracht toon ik hoe ik, vaak in combinatie met de mondscanner, optimaal gebruik maak van deze snel evoluerende technologie. Vereenvoudiging en meer precisie van prothetische stappen zullen via klinische cases verduidelijkt worden.

15.30 tot 17 uur : Implantologie: Ideeën voor meer duurzaamheid (Walter Van Breda)

Implantologie is een vaak gekozen behandeling in de dagdagelijkse praktijk. Het heeft een chirurgisch, prothetisch en tandtechnisch onderdeel.
Het bereiken van osseointegratie is bijna logisch geworden. We hebben echter allen wel eens te maken met vervelende complicaties. Om zowel het implantaat als de bijhorende restauratie een betere kans op overleving te geven is er ondertussen veel vooruitgang gemaakt. Tijdens deze voordracht wil ik mijn kennis en ervaringen van meer dan 30 jaar implantologie delen
om zowel bij de solitaire, partiële als edentate cases ongewenst botverlies en mechanische problemen zoveel mogelijk te vermijden. Komen aan bod: workflow, biologische principes , abutmentkeuze, materiaalkeuze .
OPGELET
Inschrijven voor deze activiteit is verplicht (mogelijk van 07/03/2024 tot 22/04/2024).

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven voor deze cursus. Klik hier om je in te loggen.