Lees het nieuws van 13 mei 2020, met updates over o.a. de versoepeling van het mondzorgtraject, hoe je KBO-gegevens eenvoudig up-to-date te houden, en een advies voor apothekers m.b.t. de bereiding van waterstofperoxide spoelmiddelen voor tandartsen.

Patiënten die dit jaar of vorig jaar (2019) een terugbetaling kregen voor tandzorgen, zullen in 2021 recht hebben op de normale terugbetaling voor tandsteenverwijdering en zullen beschouwd worden als in regel met het mondzorgtraject.

Covid-19 Beschermingsmateriaal

We vernemen uit doorgaans betrouwbare bron dat de Superkern vorige zaterdag principieel besliste om in bepaalde gevallen een hygiënesupplement toe te laten.

Een zeer vage, eigenlijk nietszeggende beslissing.

VVT blijft druk uitoefenen.

Hou je KBO-gegevens up-to-date via ‘My Enterprise’

Om recht te hebben op bepaalde subsidies, zoals de corona compensatiepremie, is het belangrijk dat je gegevens 100% correct en altijd up-to-date zijn. Als ondernemer kan je zelf een aantal belangrijke gegevens, zoals bijvoorbeeld adres, contact, benaming, bankrekening, … gratis aanpassen in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO), via de administratieve vereenvoudigingstool My Enterprise.

Ook je vestigingseenheid kan je via My Enterprise aanpassen. Zo ben je zeker dat je ondernemingsgegevens altijd juist zijn geregistreerd, en ook publiek zo gekend zijn.

Aanmelden doe je met je elektronische identiteitskaart, token of mobiele app.

Webinar Tandheelkunde in de toekomst

Het Instituut voor Orale en MaxilloFaciale Chirurgie Onderwijs en Training (IOMFCOT) organiseert op 16 mei een webinar onder de titel ‘Tandheelkunde/MKA in onzekere tijden: organiseer de praktijk coronaproof’. Spreker prof. dr. Constantinus Politis (MKA UZ Leuven) geeft gedurende anderhalf uur uitleg hoe je praktijk te organiseren in de huidige coronacrisis.

Het webinar zelf is reeds volzet, maar je hebt de mogelijkheid om het videobestand te bestellen en uitgesteld te bekijken, tegen een betaling van 10 euro. Daarvoor vul je dit formulier in. De bundel ’40 courante vragen en antwoorden over Covid-19′ opgesteld door 1ste Master Tandheelkunde aan KU Leuven krijg je er gratis bij.

Advies m.b.t. waterstofperoxide mondspoelmiddel

De Algemene Pharmaceutische Bond (APB) heeft voor apothekers een advies opgesteld met betrekking tot de bereiding van 1% en 2% waterstofperoxide-oplossingen voor een tandarts.

Daarin worden verschillende mogelijkheden uiteengezet voor de bereiding van oplossingen om de mond te ontsmetten van asymptomatische patiënten indien een behandeling niet uitgesteld kan worden. Apothekers wordt aangeraden de verschillende opties met de tandarts te bespreken om te bepalen welke hij verkiest.

Download hier het advies.

Gecommentarieerd Geneesmiddelenrepertorium niet meer automatisch verzonden vanaf 2021

Het Belgisch Centrum voor Farmacotherapeutische Informatie (BCFI) heeft beslist om vanaf 2021 de gedrukte versie van het Gecommentarieerd Geneesmiddelenrepertorium niet meer automatisch te verzenden naar artsen, apothekers en tandartsen, maar enkel op aanvraag.

Je ontvangt enkel nog een gedrukt exemplaar wanneer je je keuze hiervoor doorgeeft. Dat doe je door dit formulier in te vullen.

Meer informatie vind je hier.