Onze allerbeste wensen voor een gelukkig en gezond 2021! Voor de coronavaccins is het nog even afwachten geblazen, maar VVT doet er alles aan om de tandartsen zo snel mogelijk de kans te geven voor vaccinatie. Verder zijn sinds 1 januari de nieuwe tarievenkaarten en het harmonisatiedocument in gebruik.

Gelukkig nieuwjaar!

Vanwege VVT onze allerbeste wensen voor een gelukkig en gezond 2021, met hopelijk een snelle terugkeer naar een ietwat normaal leven, zij het post-corona, met de nodige voorzichtigheid.

Vaccinatie tandartsen: nog even geduld

De start van het nieuwe jaar brengt ook de langverwachte vaccinatierondes met zich mee. VVT is nog steeds druk in de weer om de tandartsen zo snel mogelijk de kans te geven voor vaccinatie.

Voorlopig is er nog geen exacte datum gekend voor de tandartsen. De bewoners en het personeel van de rustoorden ontvangen als eerste het coronavaccin, daarna volgen de ziekenhuizen. Nadien is het de beurt aan de tandartsen. Uiteraard brengen wij u op de hoogte van zodra dat het geval is.

info@tandartsen.vlaanderen: geen spam!

De Stuurgroep Tandartsen in de Eerstelijnszones (STELZ) is een samenwerking tussen het Verbond der Vlaamse Tandartsen en de Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen en heeft als opdracht om de integratie van tandartsen in de werking van de eerstelijnszones te versterken.

STELZ communiceert via het e-mailadres info@tandartsen.vlaanderen. Gelieve dit e-mailadres in uw inbox aan te duiden als ‘afzender nooit blokkeren’ en toe te voegen aan uw lijst van veilige afzenders zodat u deze berichtgevingen niet mist.

Nieuwe tarievenkaarten online

De tarievenkaarten voor 1 januari 2021 staan online. U vindt de kaarten in het praktijkdossier Nomenclatuur onder Tarievenkaarten en cumultabel.

Ook de tarieven voor vervroegd vernieuwen van een uitneembare of partiële prothese en voor patiënten met mondkanker of anodontie werden aangepast.

Harmonisatiedocument

Het ‘harmonisatiedocument’ is in voege vanaf 1 januari 2020. Het kan gebruikt worden als ‘bewijsstuk’, als ‘kwijting DBR’ en als uniform document voor alle aanvullende verzekeringen van de ziekenfondsen.

Het dient meegegeven aan de patiënt in volgende situaties:

  • Bij het gebruik van eAttest.
  • Bij het gebruik van derdebetalersregeling (ter vervanging van het document Kwijting RDB).
  • Bij het gelijktijdig afrekenen van nomenclatuur en niet-nomenclatuur in het kader van de transparantiewetgeving.
  • Ter vervanging van formulieren voor bijkomende verzekering (optioneel op verzoek van de patiënt). U hoeft dus niet langer voor elke verzekeraar of mutualiteit een verschillend formulier af te printen.

De meeste softwarehuizen hebben het document ingewerkt in een update.

Binnenkort publiceert het RIZIV het door de NCTZ goedgekeurde document in een printbare vorm. We bezorgen u dan de link.