Geachte collega,

Het opstellen van de lijsten van prioritaire vaccinatie van de tandartsen, mondhygiënisten en tandartsassistenten verliep niet vlekkeloos. De geregistreerde gegevens werden intussen doorgegeven aan de overheid om de uitnodigingen te kunnen bezorgen. Het werk werd bemoeilijkt doordat sommigen onjuiste informatie doorgaven, daaraan wordt nog voortgewerkt.

Er worden momenteel onvoldoende Pfizer en Moderna vaccins geleverd waardoor de startdatum voor de sector mondzorg nu reeds verschoven is naar de week van 22 februari 2021. Vanaf dan zijn immers voldoende Astra Zeneca vaccins beschikbaar die aan de zorgverleners jonger dan 55 jaar worden toegediend. De oudere zorgverlener krijgt een ander vaccin.

We wijzen er ook op dat de informatie en de beschikbaarheden zowat dagelijks wijzigen.

Meer informatie over de vaccins kan u vinden op www.laatjevaccineren.be en www.sciensano.be. Specifieke informatie voor de zorgprofessionals uit de eerste lijn vindt u op https://www.laatjevaccineren.be/covid-19-vaccinatie-van-zorgprofessionals-eerste-lijn.

Indien u zich al dan niet met uw hulppersoneel registreerde, ontvangt u een uitnodiging tot vaccinatie. Dit is geen akkoord over het al dan niet gevaccineerd willen worden. Dat kan u beslissen bij ontvangst van de uitnodiging.

VVT/VBT werden aangeduid als ‘liaison’ voor de sector mondzorg en we doen al het mogelijke om u zo snel en zo veilig mogelijk te laten vaccineren. Wie welk vaccin krijgt en wanneer, wordt niet door ons maar door de overheid beslist.

Met collegiale groeten,

Philippe Decroock                   Frank Herrebout
Voorzitter VVT                         Voorzitter VBT