Studieclub Kempen

Info activiteit

Terug naar overzicht
Titel
KTC Symposium (40 AE toegekend)
Datum
24-06-2022
Plaats
Colonie 7
Inhoud

Programma : 
8u30 Ontvangst

9u-10u30 

Lezing 1: Inversion - Rubberdam isolation in daily practice
Altijd moeite om een goede isolatie te krijgen met rubberdam? Wil je meer weten over de indicaties, materialen, strategie en techniek? In deze lezing leer je alles wat er te weten valt over dit mysterieuze blauwe lapje.

Leerdoelen
1. Welke materialen heb ik nodig om tot een goede isolatie te komen?
2. Waar knip ik de gaatjes?
3. Hoe isoleer ik lastige situaties?
4. Hoe combineer ik de rubberdam met mijn restauratieve protocol?

10u30-11u Koffiepauze

11u-12u30 

Lezing 2: The Big Six - Ceramic restorations in the anterior region
In deze lezing wordt aan de hand van verschillende casuïstiek gesproken over het voorspelbaar restaureren met porselein in het front. Er worden diverse scenario’s besproken en achtereenvolgens komende volgende onderwerpen aan bod. Communicatie met de tandtechnieker, het plannen van een casus, de preparatie, de isolatie en de cementatie.

Leerdoelen
1. Op een voorspelbare wijze leren plannen van esthetische casuïstiek
2. Hoe efficient en gedetailleerd te communiceren met de tandtechnieker
3. Op een voorspelbare wijze prepareren en cementeren

12u30-13u30 Lunch (pasta-buffet)

13u30-15u 

Deel I. White Spots in Daily Practice

Witte vlekken in het gebit kunnen door patiënten als zeer storend worden ervaren, zeker wanneer ze aanwezig zijn op de voortanden. Om de start van een restauratieve cyclus te voorkomen, wordt vaak terecht afgezien van invasieve behandeling met veneers van composiet of porselein. Het betreft immers vaak gezond glazuur. Door verschillende technieken, zoals micro-abrasie, bleken, infiltreren en maskeren (met composiet), met elkaar te combineren kunnen we verkleuringen en vlekjes minimaal invasief behandelen. Middels een nano-infiltratietechniek kunnen porositeiten in het glazuur opgevuld worden voor een fraai resultaat. Alle ins en outs over het verwijderen van witte vlekken en verkleuringen in het glazuur.

15u-15u30 Koffiepauze

15u30-17u sessie 4 

Deel II. The Art of Reconstructive Dentistry

De behandeling van slijtage kan veel verschillende aspecten bevatten. We gaan van intake tot behandelplan en van direct naar indirect. Hoe wordt een opwas voorspelbaar omgezet naar de mond? Hoe kunnen we gebruik maken van digitale technieken? Hoe pakken we lokale slijtage aan? En hoe kunnen we een behandeling eenvoudig faseren? Deze en andere aspecten (oa. functie, evaluatie en bescherming) die van belang zijn bij de behandeling van slijtage worden besproken en getoond. 


17u-18u Receptie 

OPGELET
Inschrijven voor deze activiteit is verplicht (mogelijk van 01/01/2022 tot 21/06/2022).

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven voor deze cursus. Klik hier om je in te loggen.