Nivvt Cursus

Terug naar cursusoverzicht
Titel
Mijn patiënt heeft implantaten , wat nu ?
Erkenningsnummer
23001477
22029950

Accrediteringseenheden
10
20
Deelgebied(en)
6
7
Aard
Docent
POLITIS Constantinus
VRIELINCK Luc
ROUMANS Emiel
Datum
28-03-2023
Duur
0,75 dag
Onthaal
8:30
Start
9.00 uur.
Einde
15:30:00
Plaats
Hotel NH Brugge
Leden
275 €
Niet-leden
550 €
Maximum aantal
20
Aandacht
Inhoud
Spreker Emiel Roumans : Wat nu gedaan ? de implantaten die staan !! Is er een ideale positie ?
Eens de tandimplantaten jaren in de mond staan met daarop een systeem rekening houdend met het type dat van toepassing op dat ogenblik, is het normaal dat we de tanden gaan vernieuwen of opwaarderen.
Wat is de normale levensduur van het prothetisch werk.
Welke problemen kunnen zich voordoen en horen bij normaal verlies van sommige structuren : occlusie en articulatie, breuk van suprastructuren en schroeven, tijdig rebasing bij krachtbrekende structuren.
Hoe bepaalt de (foute) materiaalkeuze een vroege mislukking van de implantaatconstructie ?
Hoe omgaan met implantaatstructuren van onbekende (buitenlandse ?) oorsprong ?

Spreker Dr Luc Vrielinck : implantaten verouderen, maar onze patiënt ook !!
Vanaf het ogenblik dat de aangebrachte implantaten vrij gelegd worden, begint voor de patiënt en de behandelaar een nieuwe dynamische tocht, die verder gaat dan de louter prothetische behandeling. Hoe kunnen we valkuilen rond normaal onderhoud en veroudering herkennen en zo mogelijk vermijden. Welke problemen kunnen door onze jarenlange expertise bij de start al vermijden ; hoe belangrijk is de wisselwerking tussen tandtechnicus en tandarts in de beginfase ? Wat leren we van onze fouten en is herbehandeling altijd mogelijk ? Welke parameters zijn anno 2022 belangrijk bij de indicatiestelling en behandelingsstrategie voor een duurzaam behoud van te brengen implantaten ?

Spreker Prof Stan Politis : juiste implantaten , foute patiënt !! Voortschrijdend inzicht in de implantologie tussen 1982 en 2022.
Wat leren we van een falende implantaatstructuur ?
Medische geschiedenis is niet zomaar voorspelbaar , maar kan ons toch tot conservatief beleid voeren. Wat leren van onze fouten en hoe bepaalt het onze indicatiestelling anno 2022 ?
Mucosaletsels, droge mond, bestraling in het Hoofd-halsgebied, bisfosfonaten, chemotherapie: invloed op implantaten en hun onderhoud .

Je moet ingelogd zijn om je in te schrijven voor deze cursus. Klik hier om je in te loggen.