Zoals in de vvt flits van 20/04/20 gemeld, werd op 17/04/20 een spoedadvies gevraagd aan de Raad van Tandheelkunde. De VVT-vertegenwoordiging in het bureau van de Raad van Tandheelkunde werkte intensief mee aan de totstandkoming van dit advies.

Gezien de hoogdringende vraag werd dit advies afgeleverd op 19/04/20 en wordt het in zijn huidige vorm doorgegeven aan de Risk Assessment Group en aansluitend aan de Risk Management Group.

Zoals jullie zullen vaststellen wordt in dit advies gevraagd voor snelle overgang van de huidige fase “alleen urgente zorg” naar de tweede fase “urgente zorg + noodzakelijke zorg”.  De omschrijvingen van deze twee fasen vindt u zowel in het doc Opbouwstrategie tandartsen als in het doc Protocol Perifere zorgverlening. Dit opent perspectief op een gedeeltelijke hervatting van de mondzorg op basis van de Triagematrix, uiteraard met respect van het Hygiëneprotocol van de HGR en de bijkomende Covid-19 maatregelen, allen omschreven in de documenten.

Het RvT-advies kwam tot stand onder hoge tijdsdruk. Wellicht kunnen nog aanpassingen nodig zijn, maar die kunnen gebeuren bij een update of een verdere uitbreiding van heropstart.

LET WEL: momenteel wijzigt nog niets, de richtlijnen blijven ongewijzigd zolang geen aanpassingen beslist worden door de Risk Management Group.