De overheid deelde mee dat dit jaar nog de prioritaire groepen aan bod komen voor hun herhalingsvaccin. De prioritaire groepen bestaan uit de zorgverleners, de immuun verzwakte personen, 65+’ers en de mensen die met het Johnson & Johnson-vaccin gevaccineerd zijn. De tandartsen komen bij de eerste prioriteiten. De oproepen gebeuren volgens leeftijd. Op termijn zal de hele bevolking een herhalingsprik krijgen.

Iedere tandarts met een visum en met domicilieadres in België zal een uitnodiging ontvangen. De databank werd recent geüpdatet, de pas afgestudeerden en recente visa zijn erin opgenomen. Wij vernemen dat in sommige regio’s de zorgverleners reeds werden uitgenodigd. In andere regio’s zijn de uitnodigingen onderweg.

Ook het hulppersoneel dat zich begin dit jaar via www.tandartsen.vlaanderen opgaf om het 1ste vaccin prioritair te ontvangen zal uitgenodigd worden.

We hebben aangedrongen om de tandartsen prioritair uit te nodigen als er “restjes” overblijven op einde van de dag. Dit gebeurt in sommige vaccinatiecentra, die daarover autonoom beslissen.

Het Agentschap Zorg en Gezondheid liet ons weten dat diegenen die niet werden opgenomen in de prioritaire lijst zich zullen kunnen aanmelden via een webformulier in de loop van de maand december.

Wij hebben momenteel geen weet van een mogelijkheid om de database te raadplegen en we kunnen geenszins tussenkomen in de selectieprocedures, als u daarover vragen hebt contacteert u best uw lokaal vaccinatiecentrum.

We wensen jullie veel moed in de moeilijke werkomstandigheden en vooral een goede gezondheid.

Stefaan Hanson                                      Guido Lysens
Liaison tandartsen voor VVT                Liaison tandartsen voor VBT