De vierde golf van de Covid-19-pandemie leidt ertoe dat de voorbije weken nascholingsactiviteiten geannuleerd werden en dat er nog geen zekerheid is over de organisatie van studieclubs en cursussen in december. Vele tandartsen hebben daardoor moeite om voldoende accrediteringseenheden te bekomen voor het einde van het jaar.

Met de nodige maatregelen kunnen peerreviewsessies georganiseerd worden. De regeringsmaatregelen laten de organisatie van cursussen met meer dan 50 deelnemers toe als publiek event. Uiteraard met strikte toepassing van de nodige maatregelen, waaronder CST, mondmaskers, verplicht zittend, én mits toestemming van het lokaal bestuur. Dit laatste neemt tijd in beslag, vandaar dat we momenteel nog niet kunnen meedelen wat nog geannuleerd zal worden.

De mededeling van annulatie van een activiteit waarvoor je ingeschreven bent, ontvang je zodra hierover een beslissing genomen is. Mogen we aandringen om hiervoor onze medewerkers niet te telefoneren of te mailen, zij kunnen geen antwoorden geven. Wil hen ook met respect en begrip te woord staan of mailen, zij zijn niet de oorzaak van de problemen.

We hebben de ‘RIZIV Stuurgroep Accreditering’ op de hoogte gebracht van deze moeilijke situatie. Deze stuurgroep komt op 7 december samen om mogelijke versoepelingen van de accrediteringsvoorwaarden te bespreken. Wij houden je op de hoogte.