Het Agentschap Zorg en Gezondheid werkt druk aan het vaccinatieprogramma en heeft daarvoor in nauwe samenwerking met de lokale Overheden en de Zorgraden van de 60 Eerstelijnszones 94 vaccinatiecentra aangeduid. Deze zullen zo vlug mogelijk, hopelijk vanaf 1 maart 2021, instaan voor de vaccinatie van de algemene bevolking.

Ondertussen is de vaccinatie van de bewoners en het zorgpersoneel van de woonzorgcentra en ook van het zorgpersoneel van de ziekenhuizen aan de gang.

Normalerwijze begint vanaf 1 februari het vaccineren van de Zorgverleners in de eerste lijn waarbij wij als tandartsen in aanmerking komen.

Er worden veel vragen gesteld waarop we momenteel nog geen antwoord kunnen geven.

Hiermee willen we bevestigen dat onze vertegenwoordigers betrokken zijn bij de voorbereidingen van de politieke beslissingen en van de concrete uitwerking ervan. Van zodra er duidelijkheid is zullen we de collegae contacteren met de nodige informatie.

Ook wat betreft het inschakelen van tandartsen als vrijwilligers bij het vaccineren overleggen we met de overheid en koppelen we zo snel mogelijk terug.

We vragen daarom nog even geduld en verzekeren dat we alles in het werk stellen om de actieve tandartsen, tandartsassistenten en mondhygiënisten zo snel mogelijk gevaccineerd te krijgen.

Philippe Decroock                   Frank Herrebout
Voorzitter VVT                         Voorzitter VBT