Na de aankondiging van de mogelijke versoepelingen van de Covid-19-maatregelen gisteren willen we jullie voor het lang weekend nog inlichten over de komende VVT- en NiVVT-activiteiten. Heel veel collegae kijken uit naar collegiale contacten in een gezellige sfeer. VVT stelt alles in het werk om dit mogelijk te maken. Uiteraard is alles afhankelijk van het werkelijk in voege treden van de aangekondigde maatregelen.

VVT-Voorjaarssymposium ‘Tandheelkunde anno 2021. Zijn we klaar voor de toekomst?’

Het geplande Voorjaarssymposium gaat zeker niet door op 5 juni.

Momenteel is er een aanvraag lopend om het symposium te kunnen organiseren als test-event op 12 juni in de prachtige Koningin Elisabethzaal naast de zoo van Antwerpen. In die zaal is plaats voor 2.300 personen, zeker plaats genoeg dus om alles coronaproof te organiseren, met wetenschappelijke begeleiding en evaluatie. Uiteraard zouden alleen gevaccineerden en/of collegae met een negatieve PCR-test toegelaten worden. We hopen in de loop van volgende week een definitief antwoord te ontvangen van de lokale en federale instanties.

Wie ingeschreven is voor 5 juni en niet kan deelnemen op 12 juni kan annuleren zonder kosten via erika.de.block@vvt.be.

Studieclubs

Om nodeloze problemen te voorkomen, raden we onze Lokale Afdelingen aan te wachten tot 9 juni om live studieclubavonden te organiseren. Jullie worden hierover op de hoogte gehouden via de lokale infokanalen.

Peer reviews

Om dezelfde redenen raden we aan ook te wachten met het organiseren van peer reviews tot 9 juni.

NIVVT-cursussen

Twee cursussen gaan door in mei:

  • 25/5/2021: Extracties onder lokale anesthesie: durven en doen
    Spreker: Politis Constantinus
  • 27/5/2021: Creëren van een beter resultaat met composiet in het anterior gebied
    Spreker: Meeze Steve

Vanaf 9 juni zullen de andere geplande NiVVT-cursussen hopelijk kunnen doorgaan. Daarbij zijn we wel afhankelijk van de zalen, die niet allemaal openen op 9 juni. De collegae die reeds ingeschreven zijn, worden op de hoogte gehouden.

We zijn ons ten zeerste bewust van de onduidelijkheden en de onzekerheden in deze mededeling. We verontschuldigen ons hiervoor en zijn er zeker van dat jullie beseffen dat het niet aan ons ligt.
We wensen jullie allen een aangenaam (hopelijk) verlengd weekend, met meer dan een straaltje zon. Geniet ervan en hou het vooral gezond.