9 oktober 2023

Met trots delen wij mee dat de RIZIV-verkiezingen succesvol zijn afgerond en de uitslagen zijn nu officieel bekend. In totaal hebben 4.766 tandartsen hun stem uitgebracht, waarvan een indrukwekkende 36% heeft gekozen voor VVT.

Dankzij jullie steun hebben we nu 4 zetels verworven in de NCTZ, 4 zetels in de TTR, en als enige beroepsvereniging hebben we een zetel in het verzekeringscomité. Deze sterke aanwezigheid stelt ons in staat om met volle overtuiging en toewijding jullie belangen te verdedigen en te bevorderen. SMD en CMD behaalden elk 2 zetels, en VBT en BUOS elk 1 zetel.

Dit resultaat toont jullie betrokkenheid, niet alleen met ons beroep, maar ook met onze vereniging. Dit vormt een krachtig signaal naar de overheid en de mutualiteiten dat niet genegeerd kan worden en dat ons zal versterken in de uitdagende onderhandelingen die voor ons liggen.

Deze onderhandelingen zullen zeker niet eenvoudig zijn gezien de beperkte budgettaire situatie, de politieke verkiezingen in het verschiet, en de mutualiteiten die zich willen laten gelden … Desondanks zijn we vastbesloten. We zullen jullie belangen met kracht verdedigen en ons blijven inzetten om jullie steun te verdienen.

Onze oprechte dank gaat uit naar iedereen die zijn stem heeft laten horen!
Jullie steun doet ons goed en motiveert ons enorm.