De Stuurgroep Accreditering heeft beslist dat voor 2020 de ontbrekende accrediteringseenheden en peer review online behaald kunnen worden, via webinars en televergadering. VVT stelt alles in het werk om dit zo snel mogelijk te organiseren zodat iedereen zijn accreditering voor 2020 kan behalen. Wij houden u op de hoogte.

Erkenning van ‘webinars’ in accreditering tandartsen vanaf december 2020

De Stuurgroep blijft de evolutie van de pandemie volgen en houdt zo veel mogelijk rekening met deze uitzonderlijke omstandigheden. In die zin zijn er nieuwe bijkomende maatregelen genomen, namelijk:

  • De navormingsactiviteiten ‘op afstand’, ook wel ‘webinars’ genoemd, kunnen vanaf december 2020 worden erkend in het accrediteringssysteem voor tandartsen.
  • Peer reviews kunnen uitzonderlijk door middel van een televergadering worden gehouden, alleen tijdens de maand december 2020 (in 2021 moeten de peer reviews ‘face to face’ worden gehouden).

Met ‘webinars’ wordt bedoeld dat het mogelijk is om via een computer en een internetverbinding op afstand permanente vorming te kunnen volgen, zonder dat de deelnemer fysiek in de bijscholingszaal aanwezig is.

Alleen ‘webinars’ georganiseerd door erkende organisatoren in het RIZIV-accrediteringssysteem voor tandheelkundigen kunnen in aanmerking worden genomen.

Om voldoende aandacht te behouden is de toegestane duur van een geaccrediteerd webinar maximaal 1u30, en wordt slechts één webinar per dag en per deelnemer in aanmerking genomen.

Met inachtneming dat de Stuurgroep in totaal 80 accrediteringseenheden aan elke deelnemer heeft toegekend, kunnen de overige 20 eenheden dus in de vorm van een ‘webinar’ worden gevolgd.

De follow-up moet effectief zijn voor de gehele duur van de webinar. Indien technische problemen een volledige effectieve deelname in de weg staan, kan de validatie van de deelname niet worden verleend.

De tandarts is als enige verantwoordelijk voor eventuele problemen met betrekking tot de kwaliteit van zijn of haar internetverbinding en/of computerapparatuur.

Klik hier om de volledige webpagina ‘accreditering van de tandartsen’ op de RIZIV-site te bekijken.