Lees het nieuws van 22 april 2020 met updates over het online overleg van de NCTZ op 21 april, de verdeling van chirurgische mondmaskers en een oproep om de enquête van een laatstejaarsstudent Marketing in te vullen.

Supplement beschermingsmateriaal

Zoals gemeld in de vvt flits van 21/04/20 was er gisterenavond een online overleg van de NCTZ.

Als eerste agendapunt werd het probleem van de versoepeling van de termijnen en leeftijdsgrenzen besproken. Het principe is dat alle termijnen en leeftijdsgrenzen tijdens de Covid-19 periode met 6 maanden verlengd worden. Meer details hierover moeten nog uitgeschreven worden. Wij informeren u via vvt flits als hierover nieuws is.

Hierna werden de continuïteitsclausule en de termijn aangaande tandsteenverwijdering besproken. Hierover is nog geen duidelijkheid. Aangezien er geen hoogdringendheid is wordt deze bespreking even uitgesteld.

Voor de telefonische consultatie is er consensus: deze moet blijven bestaan, ook bij gedeeltelijke hervatting. Er werd door het Riziv op gewezen dat de telefonische consultatie alleen kan gebruikt worden wanneer de patiënt zelf opbelt met een zorgvraag, niet omgekeerd.

Het belangrijkste onderwerp van het overleg was onze vraag naar een vergoeding voor de noodzakelijke Covid-19 beschermingsmaterialen en hygiëneproducten en voor het tijdsverlies door het toepassen van het Covid-19 protocol.

Na uitgebreide discussie bleek dat het Riziv begrip heeft voor deze vraag. Om de budgettaire weerslag te kunnen verdedigen bij de regering vraagt het Riziv aan de beroepsverenigingen om een wetenschappelijk en financieel gefundeerd dossier in te dienen. Dit moet gebaseerd zijn op reële cijfergegevens en tevens referenties bevatten over de situatie in de omliggende landen.

Op basis hiervan zullen de besprekingen verder gezet worden op een overleg op 29/04/20 en op de plenaire NCTZ-vergadering van 30/04/20.

Verdeling chirurgische mondmaskers

De Risk Management Group (RMG) heeft besloten om chirurgische mondmaskers naar verschillende groepen van zorgverleners te sturen.

Elke tandarts zal 50 chirurgische mondmaskers ontvangen.

Help een student aan Howest in Brugge uit de brand! Devon Thieren is laatstejaarsstudent Marketing en peilt in het kader van zijn eindwerk naar het online en offline aankoopgedrag van dentale professionals.

Het invullen neemt amper 10 minuten in beslag en kan indien gewenst volledig anoniem.

Vul de enquête hier in.