Lees hier over onze gemeenschappelijke brief aan minsters De Block en Beke en het laatste nieuws over de telematicapremie 2019, het verplicht vooraf inschrijven voor de Algemene vergadering en de campagne #voorelkaar van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Tandarts in quarantaine na behandeling positief geteste COVID-19-patiënt?

VVT verneemt dat een tandarts in quarantaine moet 10 dagen nadat deze een patiënt behandelde die achteraf positief testte. Wij kunnen hiermee niet akkoord gaan en stuurden samen met VBT deze gemeenschappelijke brief aan Ministers De Block en Beke. Wij dringen er wel op aan dat u elke patiënt als zijnde besmet behandelt en de nodige beschermmaatregelen neemt.

Hoe en wanneer kunt u uw telematicapremie aanvragen?

Het RIZIV heeft een fout vastgesteld in de gegevens waarop de telematicapremie 2019 is berekend. Daarom schorten ze tijdelijk de op 16/7/2020 gestarte aanvraagprocedure op.
Wij brengen u op de hoogte van zodra de aanvraagprocedure terug online is zodat u dan kan controleren hoe uw status is.

Algemene Vergadering: vooraf inschrijven verplicht

Via post ontving u begin deze maand een uitnodiging en een volmachtformulier voor de Algemene Vergadering die doorgaat op woensdag 2 september 2020 om 20.00 uur.

Inschrijven voor de Algemene Vergadering is verplicht en kan tot en met maandag 27 juli via info@vvt.be

Aan de hand van het aantal inschrijvingen wordt de locatie bepaald en kunnen we ervoor zorgen dat de social distancing kan gegarandeerd worden.

Campagne #voorelkaar wijst op het belang van contactopvolging

Het Agentschap Zorg en Gezondheid vraagt aandacht voor de campagne #voorelkaar.

Alleen samen kunnen we een tweede golf vermijden.

Sinds de exitstrategie in België van start ging, waarbij de maatregelen beetje bij beetje versoepeld werden en we de cijfers weer zien stijgen, is het waakzaamheid geblazen. Want meer fysiek contact betekent ook een grotere kans op besmetting. In deze fase van de coronacrisis is dan ook een cruciale rol weggelegd voor contactopvolging. Door een goede opvolging kunnen we vermijden dat COVID-19 zich opnieuw snel verspreidt onder de bevolking. Vanaf 20 juli worden de Vlamingen hier nog eens aan herinnerd. Op dat moment gaat de nieuwe informatiecampagne van de Vlaamse overheid van start.
Meer informatie over de campagne lees je in dit artikel.

Als zorgverlener weet jij als geen ander hoe belangrijk het is een tweede golf te vermijden. Jij speelt een belangrijke rol in het benadrukken van het belang van contactopvolging bij de burgers. We willen jou dan ook vragen om hen te stimuleren om hieraan mee te werken, #voorelkaar!

Een A3 fiche, online banners en radiospots kan je terugvinden op
https://www.zorg-en-gezondheid.be/campagne-contactopvolging-bij-covid-19