De deadline voor je accrediteringsaanvraag nadert! Zorg dat je zeker voor 31 maart 2021 je aanvraag online indient. Voorts kan je nu ook je aanvraag van je sociaal statuut volledig online beheren. Meer informatie vind je in het nieuws van 25 februari.

Deadline accrediteringsaanvraag 2020 nadert

Je hebt tot 31 maart 2021 om je accrediteringsaanvraag online in te dienen. Je krijgt na je aanvraag onmiddellijk online feedback over je accrediteringsdossier.

Voor 2020 komen twee webinars in aanmerking voor accrediteringseenheden (20 AE).

Opgelet, je accrediteringsaanvraag voor 2020 kan je niet langer op papier doen, enkel via de webtoepassing voor het beheer van de accreditering van het RIZIV.

Je sociaal statuut online beheren

Onder de naam ‘InfoSS’ (INFOrmatisering Sociaal Statuut) heeft het RIZIV zich tot doel gesteld het beheer van het sociaal statuut te digitaliseren en deels te automatiseren. Zo circuleert rond het sociaal statuut zo weinig mogelijk papier en perkt het RIZIV de administratieve werklast in voor zowel zorgverleners als verzekeringsmaatschappijen.

Vanaf dit jaar verloopt de aanvraag van je sociale voordelen bij het RIZIV dus online, zonder enig in te vullen aanvraagformulier. Normaliter heeft je verzekeringsmaatschappij je contract opgeladen op de website van het RIZIV.

Controleer of dit correct is op je beveiligde ruimte via MyRiziv.be/sociaal-statuut.

  • Is dit het geval? Alles is in orde, je hoeft momenteel niets meer te doen.
  • Is dit niet het geval? Neem onmiddellijk contact op met je verzekeringsmaatschappij.

Meer informatie vind je hier.