Op basis van de ons gekende informatie zien wij ons verplicht om alle bijscholingsactiviteiten en peer reviews die nog gepland waren in 2020 te annuleren. Verder herinneren we u eraan dat het binnen eenzelfde 5-jarige cyclus mogelijk is om accrediteringseenheden over te dragen en geven we bijkomende updates omtrent Covid-19 testing door tandartsen en mondhygiënisten.

Alle bijscholingen worden geannuleerd in 2020

Op basis van de ons gekende informatie zien wij ons verplicht om alle bijscholingsactiviteiten en peer reviews die nog gepland waren in 2020 te annuleren.

De gestorte gelden voor de bijscholingen zullen eerstdaags teruggestort worden. De vouchers voor de peer review kunnen volgend jaar ook nog gebruikt worden.

Overdragen van accrediteringseenheden

Wij merken dat sommige tandartsen niet op de hoogte zijn dat er accrediteringseenheden kunnen overgedragen worden, wel alleen binnen dezelfde 5-jarige accrediteringscyclus. Indien u bijvoorbeeld meer dan 100 accrediteringseenheden behaalde in één van de vorige jaren kan het overschot (tot maximaal 60 AE) overgedragen worden.

Uw accrediteringsstatus

Via Myriziv kan u een overzicht vinden van alle gevolgde bijscholingen en kan u terugvinden in welk jaar u zit van uw accrediteringscyclus. U krijgt 80 AE en 1 peer review van het RIZIV voor 2020. Enkel de laatste 20 toegekende AE zijn nog niet opgenomen in het overzicht, deze zullen binnenkort toegevoegd worden.

Wanneer u merkt dat er een bijscholingsactiviteit die u bij het VVT volgde ontbreekt, gelieve dit te melden via info@vvt.be.

Opgelet: de peer reviews van september en oktober die u volgde bij het VVT worden volop verwerkt, deze zullen vanaf aanstaande maandag 9 november zichtbaar zijn op de website van het RIZIV.

Covid-19 testen door tandartsen en mondhygiënisten

Volksgezondheid vraagt ons om de volgende boodschap te verspreiden.

Wij houden u op de hoogte van zodra de toepassingsmodaliteiten, opleidingsmodaliteiten en vergoedingen beschikbaar zijn.