Hoe verliep de verdeling van PBM in uw gemeente? Vul onze enquête in en help ons de werkelijke situatie in kaart te brengen. Lees voorts onze updates over het samengaan van Sabam en de billijke vergoeding onder de naam Unisono, en download een wachtkameraffiche voor de patiënt met info over contact tracing in geval van een besmetting met Covid-19.

Enquête: Hoe verliep de verdeling van PBM in uw gemeente?

De Federale Overheid heeft in de voorbije maanden drie bedelingen van persoonlijk beschermingsmateriaal voor tandartsen georganiseerd via de provincies of de lokale besturen.

De eerste bedeling en de tweede bedeling waren bedoeld om tekorten op te vangen, de derde bedeling is het begin van de aanleg van een strategische stock die we naderhand zelf moeten op peil houden.

We kregen heel wat vragen en klachten betreffende laattijdige en onvolledige bedelingen. Daarom heeft VVT een enquête opgesteld die peilt hoe de bedelingen verlopen zijn, zodat de toekomstige bedelingen beter kunnen verlopen.

Het invullen van de enquête duurt drie minuten.

Wij vragen met aandrang om deze in te vullen, zodat we de werkelijke situatie kunnen in kaart brengen. Uiteraard worden deze gegevens volledig anoniem verwerkt.

Naar de enquête

Factuur Unisono

Sabam en de billijke vergoeding werken voortaan samen onder de naam Unisono en sturen één gezamenlijke factuur. Tandartsen moeten Sabam betalen voor muziek in de wachtkamer maar geen billijke vergoeding.

U kan dit melden bij Unisono, zij maken een credit nota op en bezorgen u een nieuwe factuur.

Bezoek daarvoor hun website via https://www.unisono.be/nl/contact.

Continuïteitsclausule

Een tandartsbezoek in 2019 of 2020 voldoet voor het mondzorgtraject en terugbetaling van tandsteenverwijdering in 2021.

Affiche coronavirus en beroepsgeheim

FVB heeft een affiche opgesteld die de patiënt informeert over contact tracing in geval van een besmetting met Covid-19.

U kan deze downloaden op onze website.