Lees het nieuws van 6 mei 2020, met updates over een mogelijke aanpassing van de accrediteringsvoorwaarden 2020, de compensatiepremie, contact tracing en het Nationaal Akkoord.

Accrediteringspremie 2020

Onze vraag tot aanpassing van de accrediteringsvoorwaarden 2020 wordt geagendeerd op de Riziv Stuurgroep Accreditering die doorgaat op 2 juni.

Dan zal besproken worden welke aanpassingen er voor dit jaar kunnen gedaan worden in functie van de Covid-19 situatie en de richtlijnen van de regering.

Onze VVT vertegenwoordigers in de Stuurgroep volgen dit dossier nauwgezet op.

De compensatiepremie is netto

De Compensatiepremie kan nog aangevraagd worden tot 30 juni 2020.

Omdat het niet de bedoeling is enige belasting te heffen op de gewestelijke steunmaatregelen is besloten om elke vorm van financiële steun vanwege de gewesten vrij te stellen van inkomstenbelasting.

Voor de Vlaamse Compensatiepremie van 3.000 euro en de Brusselse van 2.000 euro geldt dus een belastingvrijstelling.

Als de verkrijger een vennootschap is, zullen de ontvangen sommen door de vennootschap als een opbrengst in het resultaat worden opgenomen en de vrijstelling ervan gebeurt door een verhoging van de begintoestand van de reserves.

Als de verkrijger een ondernemer-natuurlijke persoon is, moet hij de vrijgestelde sommen niet in zijn aangifte voor de personenbelasting opnemen.

Contact tracing

Bij personen die Covid-19 positief getest worden zal een tracing uitgevoerd worden. De laatste personencontacten tot 4 dagen voor de test zullen nagegaan worden. Als daarbij een tandartsbezoek vermeld wordt zal de betrokken collega gecontacteerd worden.

Het Nationaal Akkoord gaat morgen 7 mei in voege

De nieuwe tarievenkaarten met bijhorende zeer uitgebreide uitleg worden u vanavond toegestuurd in een aparte vvt flits.