Goed nieuws voor wat de accreditering betreft! De RIZIV Stuurgroep accreditering tandheelkundigen heeft besloten elke tandheelkundige 40 accrediteringseenheden cadeau te geven voor dit jaar. Verder wordt vanuit FOD Volksgezondheid een strategische stock beschermingsmaterialen verdeeld aan alle tandheelkundigen. Je leest er meer over in het nieuws van vandaag 7 juli!

Accreditering 2020: Goed nieuws

Aangezien bijscholing volgen niet mogelijk was tijdens de Covid-19 periode besliste de RIZIV Stuurgroep accreditering tandheelkundigen vandaag om elke tandheelkundige 40 accrediteringseenheden te geven voor dit jaar: iedereen krijgt in DG 0 en in DG 2 telkens 20 punten cadeau.

VVT is blij met deze tegemoetkoming.

De overige accrediteringsvoorwaarden in 2020 blijven ongewijzigd.

VVT stelt alles in het werk om alle collegae toch nog in staat te stellen de nodige punten te behalen. Neem daarvoor een kijkje in de NiVVT-kalender en de studieclubkalender.

Strategische stock beschermend materiaal

Er wordt vanuit FOD Volksgezondheid een strategische stock beschermingsmaterialen verdeeld aan alle tandheelkundigen via de provincies, eerstelijnszones, gemeente, brandweer, …

Iedere tandheelkundige zou 400 handschoenen, 50 schorten, 1 bril en 1000 chirurgische mondmaskers moeten ontvangen. FFP2-maskers zijn er momenteel niet bij.

Wij vernemen dat de volledige levering niet steeds voor iedereen beschikbaar zou zijn. Van zodra jullie melding krijgen waar dit beschermend materiaal kan afgehaald worden, raden wij aan hier zo snel mogelijk op in te gaan.

Zoals we in de brief van 15 juni 2020 kunnen lezen, is het de bedoeling dat we deze strategische voorraad naderhand zelf op peil houden.

Wij betreuren dat er geen overleg is geweest, noch over de omvang van de noodzakelijke strategische stock noch over de gewenste maat van handschoenen en schorten.