Lees het nieuws van 7 mei 2020, met updates over o.a. de maximumtarieven, een affiche met Covid-19 tips voor de patiënt, en informatie over het Corona Debat op 9 mei.

Maximumtarieven

De ziekenfondsen zijn niet klaar voor het verwerken van de nomenclatuuraanpassingen. Wij raden u aan om momenteel niet te attesteren via e-attest of e-fact, maar wel via directe betaling. Wij brengen u op de hoogte wanneer alle diensten terug beschikbaar zijn. U kan voorlopig ook wachten met attesteren.

Tandartspraktijken ‘tijdelijk ‘gesloten

Tandartspraktijken zijn volgens Google ‘tijdelijk’ gesloten. Google belooft om dit te onderzoeken en zo snel mogelijk op te lossen, maar u kan dit best zelf eens controleren door in te loggen in uw Google account waar u de openingsuren kan aanpassen.

Hier vindt u een affiche met handige tips voor de patiënt om uit te hangen in de praktijk.

Het Corona Debat

Zaterdag 9 mei tussen 11 u. en 13 u. organiseert Medische Wereld het Corona Debat, in samenwerking met VRT, VTM en HLN. Via livestream wordt de impact van corona op onze volksgezondheid en onze economie met vooruitzichten naar de toekomst besproken. Topsprekers en beleidsmakers zijn aanwezig in de studio, met o.a. minister Maggie De Block, Prof. Erika Vlieghe, Prof. Marc Noppen en Bart De Wever. U vindt hier het volledige programma.

Het doel van dit debat is om de gehele bevolking te informeren over de stand van zaken en de toekomst op het vlak van gezondheid en economie.

Medische Wereld doet daarom een oproep om uw patiënten en collega’s te informeren (via mail, uw website, etc.) over Het Corona Debat en nu zaterdag 9 mei te kijken naar de livestream op HLN.beVRTNWS.beDeMorgen.be of Healthforlife.be.

Iedereen zal tijdens de live-uitzending vragen kunnen stellen via sociale media met de hashtag #coronadebat. De moderator Birgit Van Mol (VTM) zal de interessantste vragen aan de panelleden voorleggen. U kan de integrale uitzending ook op tv bekijken via Kanaal Z op zondag 10 mei van 17 u. tot 19 u.

Samen met de mediapartners heeft Medische Wereld ook de Corona Publiekspoll opgesteld. Hierin wordt gepeild naar uw algemene en mentale gezondheid, uw financiën, en uw mening over het beleid. Op 2 minuten is de poll ingevuld. Ook hier wordt gevraagd deze zo veel mogelijk te verspreiden onder uw patiënten en collega’s. De resultaten worden bekend gemaakt tijdens Het Corona Debat.