Goed nieuws voor wat de accreditering 2020 betreft: aan elke tandarts worden op 1 oktober 20 AE extra toegekend in DG 2. Ook volstaat het voor 2020 dat u één peer review volgt. Dan geven we nog mee dat inschrijven voor het Najaarssymposium niet meer mogelijk is en dat het Verzekeringscomité zich weldra over een mogelijke verlenging van het Covid-19 supplement buigt. Lees tot slot de mededeling van het FAGG over het griepvaccin in het nieuws van 8 september.

Accreditering: aanpassing reglement 2020

De Stuurgroep Accreditering tandartsen vergaderde vandaag en besliste:

  • één peer review volstaat voor 2020, fysieke aanwezigheid is vereist.
  • aan elke tandarts worden op 1 oktober 20 AE extra toegekend in DG 2. Deze komen bovenop de 40 eerder toegekende punten (20 punten in DG 0 en 20 punten in DG 2). Uw Accrediteringsstatus kan u raadplegen via MyRiziv.be.

Najaarssymposium: belangrijke informatie

Het VVT-Najaarssymposium op zaterdag 12 september is volzet. U kan niet meer inschrijven.

De ingeschrevenen ontvingen begin deze week een toegangsvoucher via de post. Deze voucher is absoluut noodzakelijk om toegang te krijgen tot het symposium. Vergeet deze dus niet mee te brengen naar uw Kinepolislocatie!

Meer info over het symposium via www.vvt.be/symposia.

Verlenging Covid-19 supplement?

Het RIZIV Verzekeringscomité vergaderde op 07/09 voor het eerst na het zomerreces. Nadat de beroepsverenigingen zich in de NCTZ van 03/09 unaniem aansloten bij de vraag om verlenging van het Covid-19 supplement, vroegen we op het Verzekeringscomité om verlenging van het supplement tot 31/12/20, met evaluatie in december. Er was groot begrip voor deze vraag. De Regeringscommissaris sloot zich daarbij aan. Er zal hierover pas op het VC van 14/09 of 21/09 beslist kunnen worden, na overleg met de Beleidscel van minister De Block.

Er werd tevens bevestigd dat de teleconsultatie nog in voege blijft.

Griepvaccin: mededeling van FAGG

Het is van belang om zoveel mogelijk risicopersonen te vaccineren om een overbelasting van het gezondheidszorgsysteem te voorkomen en de bezettingsgraad in de ziekenhuizen te beperken, indien de grieppiek zou samenvallen met een Covid-19 golf.

Ook alle zorgverleners worden opgeroepen om zich te laten vaccineren om indirect de patiënt te beschermen maar ook om hun beschikbaarheid te verzekeren.

De griepvaccins worden pas afgeleverd vanaf 1 oktober, enkel aan risicopersonen.

Dit betekent echter niet dat de ideale periode voor vaccinatie vervroegd wordt. Men raadt aan om te vaccineren tussen 15 oktober en 15 december.

Indien er nog vaccins beschikbaar zijn, kunnen ook niet-risicopersonen gevaccineerd worden vanaf 15 november.

Het voorschrift zal moeten aangeven dat het vaccin bestemd is voor een risicopersoon door middel van de vermelding ‘derdebetalersregeling van toepassing.’