De Vlaamse regering koos in 2015 resoluut om een nieuw stelsel van duaal leren te ontwikkelen, als kwaliteitsvol en volwaardig alternatief naast de bestaande ‘klassieke’ onderwijsstelsels. Een aantal scholen bieden ondertussen ook een duale opleiding Tandartsassistent aan. Ben je geïnteresseerd om een leerling op jouw werkvloer op te leiden, dan vind je alle nuttige info hierover in een overzichtelijke infobrochure.

Bij duaal leren verwerven de leerlingen het merendeel van de competenties op de werkvloer. Daarnaast vervolmaken ze hun opleiding ook nog op school. Het is de bedoeling dat de leerling ongeveer 60% van de competenties verwerft op de werkvloer. De leerling verwerft een beroepskwalificatie en/of onderwijskwalificatie.

In vergelijking met het puur klassikale leerpad hebben deze studenten het voordeel dat ze kennis, kunde, vaardigheden en werkattituden ook via de werkvloer meekrijgen. De opleiding in het bedrijf is een essentieel onderdeel in het succes van de jongere. Op deze wijze zijn ze veel beter voorbereid om als tandartsassistent in de praktijk aan de slag te gaan.

Klik hier om de brochure te downloaden.