Het is weer die tijd van het jaar: het overzicht van de NiVVT-cursussen voor 2022 staat online! Naar goede gewoonte hebben we een boeiende mix aan onderwerpen en sprekers voor jou geprogrammeerd.

Voor sommige cursussen is het aantal deelnemers beperkt, schrijf je dus tijdig in!

Hieronder ontdek je alvast onze gloednieuwe cursussen in het NiVVT-aanbod, inclusief een webinar.

Nieuwe cursussen in het aanbod

4 & 5 maart 2022 | Een resultaatgericht praktijkmanagement voor tandartsen, parodontologen en orthodontisten
Ludo Poelaert

Wil je meer inzetten op nog betere zorg- en dienstverlening voor je patiënten? Wil jij een stimulerende omgeving scheppen waarin je collega’s zich kunnen ontwikkelen zonder jezelf daarbij te vergeten? Wellicht wil jij ook evolueren naar een resultaatgericht ondernemer in de zorg?

Mis dan zeker niet deze unieke tweedaagse: je leert er hoe jouw praktijk op te tillen naar een hoger niveau van dienstverlening en dat op een nog meer rendabele manier.

15 maart 2022 | Wringt je lichaam wel eens tegen?
Peter Duyck

Zitten wordt wel eens het nieuwe roken genoemd maar dat is te kort door de bocht. Te lang vastzitten in een bepaalde positie is het grote probleem. Voor de kenniswerker is dit voor de PC zitten, voor de tandarts is dat te lang voorovergebogen staan.

Tijdens deze infosessie kom je te weten hoe deze houding onze kans op blessures verhoogt. Vervolgens ga je zelf aan de slag met praktische en haalbare oefeningen die je tijdens je dag kan integreren om deze kans op blessures drastisch te doen verminderen.

24 mei 2022 | Digitaal Chirurgische Workflow
20 oktober 2022 | Digitale Workflow in de Tandartspraktijk
Marco Tudts

Zet ook jij de stap naar de digitale toekomst? NiVVT-spreker Marco Tudts heeft twee nieuwe cursussen in de aanbieding die je vakkundig op weg zullen helpen.

Zo brengt Digitaal Chirurgische workflow je o.m. de kneepjes bij van de digitale scan pre-op, CBCT pre-op en 3D-surgical planning, van solitair tot full-mouth.

Digitale Workflow in de tandartspraktijk biedt dan weer inzichten in o.a. het digitaal communiceren, scannen en plannen, 3D-milling en printing, stainen en glaizen, en afwerken en polijsten.

Nieuwe webinar in het aanbod

17 februari 2022 | Optimalisering van het gebruik van uw Intra-Orale Scanner: richtlijnen en praktische tips
Valentin Vervack

Dat de digitale revolutie reeds voorbij is, wordt voor de meesten onder ons stilaan duidelijk. Een intra-orale scanner is geen vreemd beestje meer, alleen wordt deze vaak aangekocht zonder erna veel gebruikt te worden. Gebrek aan kennis en begeleiding is hier vaak een oorzaak van. De drempel om onze IOS dan ook dagelijks te gaan gebruiken wordt alleen maar groter.

In deze lezing overlopen we enkele punten om keuzestress te verminderen bij het aankopen van een scanner alsook een hele reeks tips om een goede scan te kunnen maken en deze resultaten consistent te kunnen verkrijgen.