Ontving je onlangs een e-mail met de vraag je als zorgverlener gratis te registreren bij Zorg in Vlaanderen? Laat je niet beetnemen: je krijgt enkel de eerste 30 dagen gratis, wil je daarna gebruik blijven maken van de dienst dan heb je sowieso een jaarabonnement aan je been.

Zorg In Vlaanderen profileert zich als een webplatform waarop je een profiel met je gegevens kan aanmaken zodat patiënten je via hun zoekmachine kunnen vinden. De eerste 30 dagen krijg je gratis om de dienst ten volle te kunnen uittesten. Maar let op, Zorg in Vlaanderen is een commercieel initiatief en buiten de bedrijfsnaam SC Corporate Group bvba is het niet te achterhalen wie erachter zit.

Een blik op de Algemene Voorwaarden maakt overigens duidelijk dat enkel het registratieproces eenvoudig is. Eens geregistreerd wordt het bijzonder omslachtig om de dienst stop te zetten: je moet vóór het verstrijken van de proefperiode via een aangetekend schrijven de dienst stopzetten, zo niet wordt je abonnement automatisch verlengd voor een periode van 12 maanden. Laat je de vervaldatum van de proefperiode verstrijken en wil je daarna stopzetten, dan riskeert het prijskaartje aanzienlijk op te lopen.

Ons advies: denk twee keer na alvorens je te registreren op Zorg in Vlaanderen, en vergeet zeker niet om binnen de 30 dagen de dienst stop te zetten als je geen interesse hebt in een jaarabonnement.