De tweede fase van de opmaak van de RIZIV-begrotingen stond op de agenda van het Verzekeringscomité van 16 september 2019. Het Verzekeringscomité nam akte van de “partiële begrotingsdoelstellingen” van de verschillende Overeenkomstencommissies (Artsen, Ziekenhuizen, Tandartsen, Apothekers, Verpleegkundigen, Kinés, Bandagisten, Audiciens, Opticiens, Vroedvrouwen).

In vvtnieuws september vond je onder de titel “NCTZ-budgetbesprekingen” de VVT-budgetvoorstellen, nu kan je hier de partiële begrotingsdoelstelling vinden die door de Nationale Commissie Tandartsen-Ziekenfondsen overgemaakt werd aan het Verzekeringscomité.

Belangrijk is de begeleidende tekst van de Nationale Commissie Tandartsen-Ziekenfondsen aan het Verzekeringscomité, waarin de onderfinanciering voor mondzorg en de dalende trend van conventionering beklemtoond worden.

Het Verzekeringscomité moet ten laatste op 8 oktober vanuit de partiële doelstellingen van de Overeenkomstencommissies een globaal budgetvoorstel formuleren. Uiteindelijk beslist de Regering (in lopende zaken) welke budgetten ter beschikking gesteld worden.