Donderdag 15 oktober vond de VVT-Kaderdag plaats in het Hilton Hotel in Brussel, en niet verwonderlijk stond deze geheel in het teken van Covid-19. De meeting verliep uiteraard met respect voor de Covid-19-maatregelen. Een 50-tal collegae waren aanwezig op deze vormings- en ontmoetingsdag voor VVT-kaderleden, minder dan gewoonlijk omwille van de omstandigheden.

Sprekers dr. Patrick Waterbley (FOD Volksgezondheid), dr. Laura Cornelissen (Sciensano) en infectioloog prof. Erika Vlieghe informeerden onze kaderleden o.a. over de aanleg van de strategische stock van beschermingsmaterialen, de werking en procedures van Sciensano, het verloop van de pandemie en actuele situatie.

Op een boeiende wijze werden vele aspecten uiteengezet en de zeer uitgebreide vragenronde bracht nog heel wat verheldering. De sprekers benadrukten ook dat het huidige Covid-19-hygiëneprotocol nog steeds van kracht blijft en absoluut noodzakelijk, en ook dat er momenteel geen beperking van Mondzorg voorzien is, wat bevestigd werd met de beslissingen van de regeringen gisteren.

U vindt hier enkele sfeerbeelden van de Kaderdag.

Wij zijn ons heel erg bewust van de moeilijke omstandigheden waarin we allen moeten werken. Het dwingt respect en bewondering af vanwege de bevolking. We moeten blijven volhouden en elkaar hierin zoveel als mogelijk ondersteunen.